50 btk-renovaties verder: snel gefixt met Sanyfix

21 september 2021

Eind 2020 startte Van de Klok met Sanyfix als innovatieve oplossing om totale badkamerrenovaties niet alleen sneller, maar ook prettiger te laten verlopen voor de bewoners. De luxe uitstraling en het onderhoudsgemak zorgen nog steeds voor een vergrote huurderstevredenheid.

De vraag om overlast en hinder bij een dergelijke make-over te minimaliseren, kwam van ketensamenwerkingspartner Oosterpoort. Inmiddels heeft Van de Klok de vijftigste badkamer-, toilet- en keukenrenovatie (BTK) gerealiseerd met Sanyfix voor de Groesbeekse woningcorporatie.

Verkorte doorlooptijd

Een renovatie van badkamer, toilet of keuken is een ingrijpende en tijdrovende klus. Sanyfix bewijst dat het eenvoudiger en sneller kan. De hybride panelen van hardschuim met een keramische toplaag zijn groot van formaat en tegelijkertijd licht in gewicht, vertelt manager onderhoud en beheer Rob Jacobs. “Dit heeft als grote voordeel dat vaklieden het eenvoudig en snel kunnen bevestigen. Montage vindt plaats op bestaand tegelwerk, waardoor sloopwerkzaamheden niet meer nodig zijn. Dat zorgt niet alleen voor een enorme tijdswinst, maar ook voor minder stof- en geluidsoverlast.”

Sanyfix halveert de doorlooptijd van een badkamerrenovatie ten opzichte van de traditionele methode, licht Jacobs verder toe. “Inmiddels hebben we veel ervaring opgedaan, waardoor onze vakmensen sneller en efficiënter werken als je het vergelijkt met de pilotfase in 2020. Na drie renovaties onder begeleiding heeft een monteur de techniek al onder de knie. Bij de eerste Sanyfixbadkamers streefden we ernaar om de renovatie in één werkweek af te krijgen. Dat lukt nu in drie à vier dagen. Op dit moment werkt een vast team van drie vakmensen met de hybride panelen.”

Tevreden bewoner

De grote wandpanelen ogen luxe en bewoners hebben de keuze uit twee kleuren. Vloerpanelen zijn donkergrijs en daarmee krijgt de badkamer een tijdloze uitstraling. Er is tevens minder voegwerk en daarmee ook minder schimmelvorming. Deze onderhoudsvriendelijkheid, tezamen met een snelle montage en geringe overlast, zorgt voor een tevreden bewoner. Daarmee verhoogt Sanyfix het woongenot, wat uiteindelijk een speerpunt is voor woningcorporaties.

Als realisatiemanager optimaliseert Remco Appeldoorn de toepassing en installatie van Sanyfix voor bewoner én installateur. “Zo maakten wij in de eerste badkamers gebruik van gladdere tegels. Na terugkoppeling van bewoners, met name senioren, hebben we gekozen voor een anti-slipvloer. Ook in de uitvoering proberen we het proces continu te verbeteren. Sinds kort snijden we de hybride panelen in plaats van deze te zagen. Dat maakt de installatie van Sanyfix nóg stof- en geluidsarmer.”

Brede inzetbaarheid

Dankzij de kras-, slijt- en vuurvaste toplaag zijn de hybride panelen veelzijdig in te zetten. Niet alleen in badkamers, maar ook in toiletten en keukens is Sanyfix een duurzame oplossing. Door de tijdloze uitstraling blijft de woning voor toekomstige huurders een genot om in te wonen. “Vanuit schoonmaakoogpunt is dit een erg mooi product”, vertelt Rob Jacobs. “Ook in de keuken zie je het voordeel van minder voegwerk terug. Vet en vuil hoopt zich minder op, waardoor de keuken er na tien jaar nog steeds fris uitziet. Dat huurders tevreden zijn over het gemak van Sanyfix, zien we terug in de cijfers: negen van de tien keukenrenovaties voeren wij uit met de hybride panelen. In juli 2021 stond de teller op drieëntwintig badkamers, vier toiletten en zeventien keukens met deze toepassing.”

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal