Meer weten over transformeren?Neem contact op
Bas van Gompel
Winnaar publieksprijs: De Boulevard - © Hans Barten

Transformeren van gebouwen tot inspirerende ruimtes

Bij Van de Klok hebben we een ongeëvenaarde passie voor het transformeren van gebouwen in levendige en functionele woon- of werkruimtes. De oorspronkelijke bestemming, functie of doelgroep van een pand verandert dusdanig, dat we het niet (alleen meer) over renovatie of onderhoud hebben, maar echt spreken van transformatie. Met een schat aan kennis en ervaring zijn wij dé partner op het gebied van transformatieprojecten.

Vasim Nijmegen

De ziel van bestaand vastgoed

Of we nu een pand een andere functie geven, of een woning verbouwen zodat er meerdere woonunits ontstaan; bij Van de Klok begrijpen we dat het transformeren van een gebouw veel meer is dan alleen het herinrichten van ruimtes. We respecteren en behouden de ziel van het gebouw, terwijl we tegelijkertijd voldoen aan de eisen en behoeften van de moderne woon- en werkstijl.

Splitsen op Maat

Meer voordeuren binnen dezelfde woningvoorraad

Met Splitsen op Maat transformeren we de bestaande woningvoorraad van corporaties, zodat er meer wooneenheden ontstaan. Het is een maatwerk oplossing, waarbij we samen met de opdrachtgever gericht kijken naar de samenstelling van doelgroepen in de wijk enerzijds, en de technische mogelijkheden van kavels en woningblokken anderzijds.

We verbouwen de woningen zodanig, dat er een groter aanbod ontstaat voor een- en tweepersoonshuishoudens, starters, huishoudens met een laag inkomen en mensen met een zorgbehoefte.

2022-06-16-Broeksingel-7773

PH7 Nijmegen: van oud schoolgebouw naar duurzame opvangplekken

Bij de zoektocht naar mogelijke opvanglocaties voor gevluchte Oekraïners, kwam bij de gemeente Nijmegen het pand aan de Prins Hendrikstraat 7 (PH7) naar voren. Het rijksmonument moest wel geschikt gemaakt worden als opvanglocatie, en er was een flinke verduurzamingsslag nodig. Een mooie uitdaging, welke door efficiënt samenwerken tot een prachtig resultaat heeft geleid.

Bas van Gompel

Vragen over transformeren?

Bas van Gompel vertelt je er graag meer over. Vrijblijvend natuurlijk. Neem contact op!