Vlnr: Rita Arts, Loeks van der Veen (De Waalboog), Harold van Rooijen (Klokgroep) en Paul van Roosmalen (Woonwaarts)
Impressie tuinaanzicht nieuwbouw St. Agnetenweg
Impressie nieuwbouw St. Agnetenweg - kanaalzijde
Impressie entree nieuwbouw St. Agnetenweg

Beschermd Wonen aan de St. Agnetenweg in Nijmegen

30 september 2020

In opdracht van woningcorporatie Woonwaarts en zorgverlener De Waalboog start Van de Klok medio 2021 aan de St. Agnetenweg in Nijmegen met de realisatie van 45 wooneenheden voor ouderen met een zorgvraag. Op 29 september ondertekenden Harold van Rooijen, directeur Van de Klok, Paul van Roosmalen, directeur-bestuurder van Woonwaarts, Loeks van der Veen en Rita Arts, de twee bestuursleden van De Waalboog, hiervoor de overeenkomsten.

Goede locatie voor woonvoorziening

De bevolking van de wijk Lindenholt veroudert de komende jaren. De gemeente Nijmegen pleit voor zorgvoorzieningen in alle wijken zodat mensen oud kunnen worden in hun eigen omgeving met de zorg en faciliteiten die zij daarbij nodig hebben. In deze wijk is nog geen voorziening voor Beschermd Wonen voor ouderen en is er wel een urgentie om deze op korte termijn te realiseren. Paul van Roosmalen: “We hadden de Sint Agnetenweg al een tijd op het oog. Ik ben blij dat we nu op deze plek in Lindenholt kunnen bouwen."

Samen met De Waalboog en Van de Klok kunnen we invulling geven aan de wens van de gemeente om inwoners met een zorgvraag te huisvesten.


Duurzaam, ruim en omringd door groen

De woonvoorziening bestaat uit drie woonlagen en is getekend door opZoom architecten. Op elke woonlaag komen 15 appartementen met woonkamer, slaapkamer en badkamer. Het gebouw is zo ingedeeld dat er per woonlaag ruimte is voor twee woongroepen. Iedere woongroep heeft een eigen keuken en een gemeenschappelijke huiskamer. De energiezuinige brancardlift maakt het gebouw toegankelijk voor bewoners met lichamelijke klachten. Alle parkeerplaatsen bevinden zich op het eigen terrein, dat wordt afgeschermd met een ruime groene tuin.

Het ontwerpbestemmingsplan is naar verwachting begin november klaar. Daarna presenteert de gemeente Nijmegen tijdens een digitale informatieavond het ontwerpbestemmingsplan aan omwonenden en andere belangstellenden. Medio 2021 begint Van de Klok dan met de bouwwerkzaamheden. De oplevering staat gepland rond september 2022. Daarna zal Woonwaarts de wooneenheden verhuren aan De Waalboog. Ook buurtbewoners met een zorgvraag kunnen dan een beroep doen op de zorg en faciliteiten van De Waalboog.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal