Klaar voor de strijd
De Start
Warming up en mentale voorbereiding
De startstreep
Met vereende krachten
De menselijke ladder
Finish op niveau
The Mud Edition na de strijd.....teambuilding ten top!
En weer fris...

Fit de Klok rond: the Mud Edition

5 april 2019

Er werd al een half jaar op het kantoor van Van de Klok over gesproken, maar zaterdag 30 maart was het eindelijk zover: de Strong Viking Mud Edition. Deze 'obstakel run' wordt sinds een paar jaar op en rond het terrein van de Berendonck, tussen Wijchen en Nijmegen, georganiseerd. 12 collega’s en een broer gingen de uitdaging aan in een fraai lentezonnetje.

Voor de één bestond de voorbereiding uit vele kilometers trailrunnen in binnen- en buitenland, voor de ander uit een wekelijkse voorbespreking tijdens de vrijdagmiddagborrel. Kortom: een gemêleerd gezelschap met één gezamenlijk doel: met z’n allen zo snel mogelijk het parcours afleggen door diepe modderpoelen en afschrikwekkende hindernissen

Klauteren, sjouwen, tijgeren en vallen

Na een korte warming-up bleek de startlijn een 3 meter hoge schutting te zijn. De toon was gezet. Toen deze eerste hindernis genomen was ging het in volle vaart richting de volgende uitdagingen: touwklimmen, over hooibalen klauteren, tijgeren onder prikkeldraad en door buizen, sjouwen met gewichten, rennen door koeienstallen, over bruggen en door greppels. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele uitdagingen. Zelfs stroomdraden moesten overwonnen worden. En net toen de gedachte opkwam dat de deelnemers niet eens zo smerig waren, begon de échte mud run door diepe modderbaden en greppels met blubber. Geweldig om te zien én te doen. Daarna moesten er een paar steile wanden bedwongen worden. Of je haalde het tot boven of je maakte een flinke schuiver tijdens een ultieme poging boven te komen. Ondanks de helpende handen van de getrainde collega’s, lukte het niet om allemaal bovenop te komen. Maar niet getreurd, na wat strafoefeningen kon de weg weer hervat worden. Met vereende krachten werd ‘Brother Hill’ bedwongen: een combinatie van snel schakelen, inventiviteit, samenwerking en kracht. Er werd een menselijke ladder gemaakt, waar ook een aantal dames graag gebruik van maakten.

De finish

Er moesten nog wat hoogtemeters bedwongen worden voordat de eindstreep gezamenlijk bereikt werd. Het resultaat: Grote voldoening én een mooi uitzicht. Na een koude douche, kwamen de sterke verhalen los, terwijl het verloren vocht weer aangevuld werd. Het was een mooi avontuur en een puik staaltje teamwork.
Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal