Neef Dennis en ome Theo
Theo Cobussen op z'n plek in het kantoor van de materieeldienst
Dennis Cobussen bij stapels steigerplanken op de materieeldienst

Het familiebedrijf: Theo en Dennis Cobussen

5 januari 2021

Dat onze organisatie een familiebedrijf is, dat weet bijna iedereen, maar dat er binnen de organisatie ook veel andere families werkzaam zijn, dat is minder bekend. In het item 'Het familiebedrijf' stellen wij deze bloedverwanten graag aan je voor. In deze editie vertellen Theo en Dennis Cobussen wie de verbindende factor is in hun carrière bij Van de Klok!

Familie Cobussen

Het is een gezellig wederzien wanneer Dennis zijn oom Theo bezoekt op zijn werklocatie bij Van de Klok Materieel in Cuijk. Zo vaak treffen zij elkaar namelijk niet, aangezien Dennis werkt vanaf zijn standplaats bij Van de Klok in Nijmegen. Ze blikken terug hoe Dennis’ vader en Theo’s broer Grad Cobussen hen bij Klok introduceerde. Dennis vertelt:

Mijn vader heeft niet alleen ons, maar ook meerdere van mijn ooms en broers erbij gesleept

“Hij was zeer toegewijd als hoofduitvoerder, want als wij tijdens de vakantie op een camping stonden, ging hij ’s ochtends nog even langs het werk. Om met de woorden van een oud-directeur te spreken: Grad was een hele grote.” Theo gaat verder: “Mijn broer was op het werk heel zakelijk en wist van doorpakken, terwijl thuis juist alles kon. Ik vind het zelf ook geen probleem om door te pakken op het werk en dat is ook de reden dat hij mij bij Klok introduceerde.”

Tiener bij de bouwvakborrels

Als vakantiekracht ging Dennis als tiener al met zijn vader mee. “Daar hoorden ook de bouwvakborrels bij”, lacht Dennis. “Het was dan ook een logisch vervolg dat ik in 1994 na de MTS doorstroomde in dienstverband als timmerman bij Klok.” Inmiddels is Dennis projectmanager realisatie en lost hij graag problemen op in teamverband. “Ik heb tussentijds een periode elders gewerkt en daar miste ik de verbondenheid en vrijheid die ik bij Klok wél vond. Met een vraag de organisatie ingaan, samen sparren en terugkomen met een antwoord: daar zijn wij goed in. Ook bij lastige projecten lopen we niet weg.”

Niets onmogelijk

In 1993 startte Theo zijn werkzaamheden bij Klok in sneltreinvaart. “Ik werkte destijds bij een scheepswerf als lasser en Grad kwam tussen kerst en oud en nieuw bij mij langs, gewoon om even te ‘buurten’ met de mededeling dat ik bij Klok moest gaan solliciteren. Diezelfde zaterdag, nota bene, ging ik mee naar zijn werklocatie in Druten en maakte ik kennis met John van de Klok. Ik kon die maandag erop gelijk aan de slag, was de boodschap”, lacht Theo. Eerst als lasser in de smederij en tegenwoordig is hij hoofd Materieeldienst. Ook hij herkent de vrijheid die Dennis ervaart. “Als je doet wat je moet doen, is er bij Klok niets onmogelijk.”


Zoete inval

Ondanks dat ze elkaar niet zo vaak zien op de werkvloer én daarbuiten, is het altijd gezellig wanneer ze elkaar treffen. “Vroeger kwamen we elke zondagochtend bij opa en oma over de vloer”, vertelt Dennis. “Vaak was Theo er ook en daar was het altijd de zoete inval. Ook nu kunnen we altijd bij elkaar terecht. Toen ik mijn eerste huis kocht, kwam de hele familie met hun expertise langs om te helpen klussen.” Theo gaat verder: “Ook als wij elkaar lang niet gezien hebben is het net alsof we gisteren nog bij elkaar langs zijn geweest. We kunnen elkaar altijd bellen.”


THEO COBUSSEN
werd in 1957 geboren in Bergharen, waar hij nog steeds woont. Hij is éénenveertig jaar getrouwd met Diny en heeft twee kinderen (Jori en Maarten) en twee kleinkinderen waar hij regelmatig op past; de derde is in aantocht! Graag zit hij op zijn racefiets op recreatief niveau en verruilt hij zijn tweewieler in de winter voor een paar wandelschoenen. Daarnaast heeft hij ook nog eens groene vingers en is hij regelmatig aan het tuinieren.

DENNIS COBUSSEN
werd geboren in 1974 in Deest en woont tegenwoordig in Druten. Hij woont twintig jaar samen met Susan en zij hebben samen twee kinderen, Mees en Pepijn. Hij is veel bezig met voetbal en hockey van de kinderen. Zelf heeft hij vroeger ook veel gevoetbald en loopt hij tegenwoordig hard. Het zit in de genen van de Cobussen om niet te lang stil te zitten, dus bij Dennis thuis wordt er veel geklust!

Tekst en fotografie: Jimmy Israël


Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal