Het wekelijkse Inloop koffiemoment aan de Angoralaan in Oss

In opdracht van BrabantWonen is Van de Klok in de wijk Heihoek bezig met de renovatie van 188 sociale huurwoningen. Iedere week op donderdag tussen 10.00 – 11.00 uur is er voor de bewoners een inloop koffie-uurtje in de modelwoning. Een mooi moment voor bewoners om elkaar te ontmoeten en te praten over de stand van de renovatie en de dagelijkse bezigheden.

Kees Vlak, al 38 jaar bewoner van de Merinohof zorgt voor koffie, thee en koekjes. Ben van Schaik, huismeester van BrabantWonen en Roelie van Leeuwen namens Van de Klok, waren deze week present.

We spraken met de bewoners over de nieuwsbrief die binnenkort via BrabantWonen wordt verspreid. Bewoners krijgen volop de gelegenheid om onderwerpen aan te dragen voor de nieuwsbrief. Tijdens de laatste vergadering van de klankbordgroep, waar verschillende bewoners lid van zijn, bleek dat men het regelmatig verspreiden van een nieuwsbrief zeer op prijs stelt.

Ondanks dat de bewoners worden geïnformeerd over de werking en het gebruik van de zonnepanelen, lijkt het Bart zinvol om de uitleg hiervan nog eens aan te stippen in de nieuwsbrief. Wie is Bart…

Bart van Ooijen, bewoner en tevens fervent bezoeker van deze gezellige ochtend, geeft aan dat zijn woning klaar is en er de nodige renovatie heeft plaatsgevonden. Hij is tevreden. “Alleen jammer van de kozijnen. Daar bedoel ik mee dat het kunststof van het kozijn aan de voorzijde breder geworden is waardoor het raamoppervlak kleiner is”. Annemarie Bendt, aanwezig met haar partner en tevens de buren van Kees, zegt dat ze benieuwd is hoe haar renovatie straks verloopt, want haar woning komt nog aan de beurt.

Het is een gezellige wijk waar men op elkaar let en er via de buurtvereniging jaarlijks veel wordt georganiseerd zoals een barbecue of een straatfeest.

Dit uurtje is inmiddels uitgelopen naar anderhalf uur. Tijd om voor deze week de deuren te sluiten. Tijd vliegt wanneer het gezellig is…

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal