Schaften met … Tijs Ahout

16 december 2019

In deze vaste rubriek laten we je nader kennismaken met medewerkers van Van de Klok, door ze te interviewen tijdens hun lunch over hun drijfveren, werkzaamheden en dromen. Vandaag is de beurt aan Tijs Ahout, BIM-modelleur en bekend om de zeer gevarieerde inhoud van zijn broodtrommel. Dus starten we natuurlijk met de vraag: “Wat zit er vandaag in?”

“Eigenlijk vrijwel altijd hetzelfde”, lacht Tijs. “Rauwe worteltjes, om toch een beetje aan mijn groenten te komen op een dag, en een cracker met kipfilet en hüttenkäse. Voor tussen de middag twee boterhammen, vandaag met kipfilet en roggebrood en soms met kaas en roggebrood, dat is afhankelijk of we dat in huis hebben. Voor vanmiddag heb ik nog Skyr met cashewnoten.” Met al die eiwitten zou je een sportman verwachten, maar dat is hij toch niet.

Leuk werk

Tijs heeft de opleiding Bouwkunde gedaan aan Avans Hogeschool en komt oorspronkelijk uit Maas en Waal. Drie jaar geleden begon hij bij Van de Klok als BIM-modelleur. De afkorting BIM staat voor ‘Bouw Informatie Model’:

Bij onze projecten bouwen we eerst virtueel een 3D-model.

"Aan de hand daarvan onderzoeken we tegen welke mogelijke problemen we aan zouden kunnen lopen bij de bouw en welke risicopunten eruit gehaald kunnen worden. Tegenwoordig krijg je tijdens de opleiding al les over BIM-modelling. Ik heb het echter pas in de praktijk geleerd en vind het nog steeds ontzettend leuk om te doen. Toch ga ik in het nieuwe jaar een andere functie binnen Van de Klok vervullen en word ik technisch ontwikkelaar. Ik heb er nu al zin in.”


Meubelmaker

Tijs klust graag rond het huis: “Tijdens mijn studie heb ik bij een aannemer gewerkt en daar het een en ander geleerd. Mijn vrouw en ik wonen sinds 1,5 jaar in een nieuwbouwwoning, dus inmiddels is het klussen me even wat de keel gaan uithangen. Wat ik ook leuk vind om te doen is meubels maken. Mijn vader beheert een stuk bos en ik mocht daar een tijdje geleden bomen van hebben, die waren omgevallen. Daar heb ik onder meer planken voor aan de muur en een eettafel van gemaakt. Een salontafel en een trapleuning staan nog op de planning.”

Droombestemming

Op de vraag over de ultieme vakantiebestemming, hoeft hij niet lang te denken: “Die hebben we eigenlijk twee jaar terug al bezocht: Hawaii. Dat stond al heel lang op ons verlanglijstje en we hebben daar een prachtige rondreis gemaakt. We zijn allebei natuurliefhebber en zijn volop aan ons trekken gekomen, van regenwoud tot aan vulkaanhellingen. Het was heel bijzonder.”

Later als ik groot ben

De grote droom van Tijs is om zelf nog ooit een eigen huis te bouwen: “Een moderne woning, maar wel één waarin geleefd mag worden. Zelf bouwen kost echter veel tijd en die hebben we vooralsnog niet, dus zal het nog wel even bij dromen blijven.”

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal