Vernieuwde badkamer in een handomdraai met Sanyfix

8 juni 2021

Een badkamerrenovatie is een ingrijpende klus. Van de Klok ontwikkelde voor woningcorporatie Oosterpoort met Sanyfix een innovatieve oplossing, waarbij de doorlooptijd werd verkort van acht naar drie á vier dagen. Deze badkamers zijn niet alleen veel sneller en eenvoudiger te installeren, maar hebben ook een luxe en moderne uitstraling. Ook minder onderhoud behoort tot de vele voordelen.

Een woningcorporatie bezorgt huurders een zo fijn mogelijke woonervaring. Bij een badkamer-, keuken- of toiletrenovatie is het daarom des te belangrijker om de bewoners zo min mogelijk te belasten. “Daarom zochten we naar een oplossing waarbij een badkamer met minimale overlast compleet vernieuwd kon worden”, vertelt ketenregisseur Jan Verbruggen van Oosterpoort. “Bij onze ketenpartners, waaronder Van de Klok, hebben we onze wens voorgelegd en zij kwamen dan ook met verrassende oplossingen terug.”

Snelle installatie, luxe en moderne uitstraling

Grote, hybride tegels van hardschuim en een keramische toplaag kenmerken de Sanyfix-badkamers van Van de Klok. Deze modulaire prefab panelen zijn duurzaam en licht van gewicht, waardoor de wanden en vloeren eenvoudig door de vakman te verwerken zijn. “Daarmee verkort je aanzienlijk de renovatietijd.”

De badkamers hebben een luxe en moderne uitstraling en dat horen we via onze verhuisconsulenten terug van de huurders.

“Daarnaast verwachten we op termijn minder defecten zoals lekkages. Zo is het afvoerputje al fabrieksmatig in de vloertegel verwerkt, waardoor de kans op een verkeerde montage minimaal is. De grotere tegels hebben het voordeel dat er minder voegwerk nodig is. Ook dit scheelt de bewoners in schoonmaak en onderhoud.”

Eén centraal aanspreekpunt

In 2020 renoveerde Van de Klok als pilot de badkamers van diverse Oosterpoortwoningen en inmiddels hebben ruim dertig badkamers een make over gekregen. “Innovaties juich ik altijd toe en ik geef onze partners graag de kans om iets nieuws uit te proberen. Begin 2021 is de definitieve oplossing gevonden in de Sanyfix-badkamers waar we erg tevreden over zijn. De aanvraag voor een nieuwe badkamer komt rechtstreeks binnen bij Van de Klok. Van tevoren is er goed afgekaderd wanneer een woning een Sanyfix-badkamer krijgt. De bewoner heeft de mogelijkheid om te kiezen uit een drietal kleuren voor de wandtegels; de vloer heeft een tijdloze donkergrijze uitstraling. Ook de planning en afhandeling ligt bij Van de Klok. Omdat wij als woningcorporatie er niet meer tussen staan, ontstaat er één centraal aanspreekpunt wat uiteindelijk veel duidelijker en fijner uitpakt voor onze huurders.”

Toekomstbestendig

Ook voor andere ruimten in de Oosterpoortwoningen ziet Jan Verbruggen mogelijkheden. “Niet alleen toiletten zijn bijvoorbeeld snel te renoveren, maar ook in de keukens zijn de prefab tegels een goede oplossing. Zo is de keramische plaat vuurvast, waardoor het materiaal zich perfect leent als achterwand. De hoge kwaliteit en circulariteit maken deze materialen ook nog eens toekomstbestendig en duurzaam, waardoor ook toekomstige bewoners lang plezier kunnen hebben van hun woning.”

Meer lezen over Sanyfix? Bekijk de hele pagina over ons unieke renovatieconcept »

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal