Het informatiepunt aan de Angoralaan 24, Oss
De oude situatie aan de achtergevel
De nieuwe situatie aan de achtergevel
De seniorenwoningen in de oude situatie
De seniorenwoningen in de nieuwe situatie

Wijk Heihoek in Oss krijgt nieuw jasje

De sociale huurwoningen van BrabantWonen krijgen een nieuw jasje. Van de Klok is inmiddels samen met haar co-makers aan de slag om de woningen te upgraden en van energielabel D naar A te brengen.

Vanaf week 40 van dit jaar is Van de Klok, in opdracht van BrabantWonen, bij de woningen (Angoralaan, Merinohof, Twijnderweg, Heischouw, Bosschepad, Heischeutstraat, Weverseind en Duivelmolen) druk aan de gang met het renoveren van in totaal 188 sociale huurwoningen.


Buitenonderhoud

Het buitenonderhoud bestaat uit het vervangen van alle kozijnen voor onderhoudsvrije kunststof kozijnen met dubbel glas. De daken krijgen betere isolatie, de spouwmuren en de kruipruimte worden geïsoleerd en de voordeur wordt vervangen.

Ook geeft BrabantWonen bewoners de keuze voor het laten plaatsen zonnepanelen wat de woning nog energiezuiniger maakt. Diverse bewoners maakten al gebruik van dit aanbod.


Binnenonderhoud

Van de Klok is op dit moment bezig met het tochtvrij maken van de woning en het aanbrengen van de mechanische ventilatie. In januari starten we met het vervangen van de keuken, badkamer en het toilet. Ook hierin hebben bewoners vanuit BrabantWonen de vrije keuze. Als zij in aanmerking komen voor vervanging van de keuken, het sanitair en het toilet, kiezen zij zelf of ze dit laten doen.


Koffiemomentje voor bewoners

Bij een onderhoudstraject zoals hebben bewoners veel vragen. Hiervoor is het Koffiemomentje in het leven geroepen. Elke donderdag van 10.00 – 11.00 uur en van 19.00 – 20.00 uur kun je terecht bij Angoralaan 24. In de ochtend is wijkbeheerder Jes Kluessjens aanwezig om vragen te beantwoorden. ’s Avonds is Kees Vlak er voor een bakkie. Kees is bewoner en lid van de klankbordgroep. Buiten deze momenten kunnen bewoners met hun vragen altijd terecht bij de bouwkeet van Van de Klok aan de Merinohof 22.

Naar verwachting is het groot onderhoud klaar in december 2020.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal