De asbestverwijdering in volle gang via het MiniContainment-systeem
De ruimte bij de toegangsdeur is voorzien van isolatiemateriaal
Het nieuwe plaatwerk bij de toegangsdeur
het afgewerkte plaatwerk bij de toegangsdeur

Asbestsanering Het Zuiden aan de slag met MiniContainment

10 september 2019

Nadat Van de Klok met haar co-makers afgelopen zomer het grootschalig renovatietraject bij zorgcomplex De Horst in Eindhoven had afgerond, kregen we de opdracht om de voordeuren van de appartementen, inclusief het asbesthoudend plaatmateriaal in de kozijnen naast en boven de deuren te vervangen.

Niet-hechtgebonden asbesthoudend plaatmateriaal in de hoogste risicoklasse bleek verwerkt te zijn in het plaatwerk naast en boven de toegangsdeur van elk appartement. De deuren voldoen ook niet meer aan de huidige tijd en de openbare gangvloeren kunnen wel wat nieuwe vloerbedekking gebruiken. So, here we go again!

Doordat Van de Klok steeds actiever is op het gebied van transformatie, renovatie en verduurzaming van woningen en kantoren, komen we veel asbest tegen. Sinds maart van dit jaar heeft Van de Klok een meerderheidsbelang in Asbestsanering Het Zuiden. Hierdoor hebben wij nu meer saneringsexpertise in eigen huis en maken we graag gebruik van de innovatieve technieken die Het Zuiden kan inzetten. Voor deze klus van 169 appartementen is gewerkt met MiniContainment. Er werden 3 tot 4 appartementen per dag gesaneerd en in totaal duurde de klus zo’n 10 weken. En dat is razendsnel. Wanneer er op een traditionele manier gesaneerd had moeten worden, dan was men per appartement 1,5 dag bezig geweest en had niemand het appartement kunnen betreden tijdens de werkzaamheden.

Asbestsanering Het Zuiden is de eerste licentienemer van dit innovatieve MiniContainment-systeem, waarbij de saneerders zich niet meer hoeven te beschermen met maskers en in de bekende witte pakken rondlopen. MiniContainment staat voor het op een veilige manier saneren van kleinschalige asbesthoudende toepassingen die sneller is en veel minder overlast veroorzaakt. Een bijzondere manier van saneren die voor iedereen met kleine of moeilijk toegankelijke ruimtes uitkomst kan bieden. Voordeliger, veiliger en sneller. Wat willen we nog meer!

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal