Asbestsanering Het Zuiden: Dennis Kierkels volgt Ruud Janssen op als directeur

25 juli 2022

Nieuws vanuit Asbestsanering Het Zuiden. Per 1 oktober neemt Ruud Janssen afscheid van zijn rol als directeur en neemt Dennis Kierkels, een bekend gezicht bij Het Zuiden, het stokje van hem over. Nadat in 2019 een groot deel van de aandelen al verkocht werd aan Van de Klok, is voor Ruud de tijd aangebroken om de volgende stap terug te doen. Tegelijkertijd doet Van de Klok met Asbestsanering Het Zuiden een verkennende stap vooruit, op een voor beiden logisch moment. Dennis Kierkels blijft actief in zijn rollen m.b.t. MiniContainment Nederland en Van de Klok.

Asbestsanering Het Zuiden

Ruud en Dennis kennen elkaar uit de kindertijd en groeien op als buurjongens in het Limburgse Roggel. Na hun jeugd gaan beiden hun eigen weg: Ruud wordt als expert in de asbestwereld ondernemer en begint Asbestsanering Het Zuiden. Onder zijn leiding groeit het saneerbedrijf door tot een grote speler in de regio’s Noord- en Midden-Limburg en Zuidoost Brabant; Dennis bouwt een carrière op als projectontwikkelaar bij o.a. LIOF en als bestuurder / commissaris bij Recreatiepark de Leistert.

Jaren later komen ze elkaar weer tegen en zien raakvlakken, als Ruud de mogelijkheden onderzoekt om op innovatieve wijze kleinschalig asbest te saneren. Samen starten ze in 2015 MiniContainment Nederland. Vanaf dat moment is Dennis het gezicht van MiniContainment, en kan Ruud zijn focus houden op de bedrijfsvoering en doorontwikkeling van Asbestsanering Het Zuiden.

'Van de Klok Zuid'

Nadat voormalig compagnon Mario Beekmans om persoonlijke redenen stopt als aandeelhouder bij Asbestsanering Het Zuiden, besluit Ruud in 2018 op zoek te gaan naar een ‘grote broer’ die op termijn Asbestsanering Het Zuiden kan overnemen. Het Nijmeegse Van de Klok, een bekende naam in de wereld van nieuwbouw, onderhoud en transformaties van vastgoed, heeft interesse om haar markt en expertise uit te breiden en wordt aandeelhouder.

In 2021 gaat Dennis Kierkels aan de slag bij Van de Klok als programmamanager en wordt lid van het commercieel team bij de divisie Totaalonderhoud. Naast het aansturen van Het Zuiden, heeft Dennis in zijn nieuwe rol als bestuurder de taak zich bezig te houden met ontwikkeling, bouw en onderhoud van woningbouwlocaties in deze regio, waarmee Van de Klok zich verder gaat focussen op ’Zuid’.

Logisch moment

Samen met Jos, Nicole, Eric, Natasja, Rene en alle vakmannen buiten, gaat Dennis Asbestsanering Het Zuiden voorbereiden op de nieuwe asbestwetgeving die waarschijnlijk medio 2023 in werking treedt. Uiteraard blijft Asbestsanering Het Zuiden eraan werken om bij de top te blijven. “We zetten met het hele team de visie van Ruud voort, en zorgen ervoor dat Het Zuiden dé betrouwbare asbestpartner blijft voor aannemers, onderhoudsbedrijven en corporaties. Een partner die hen begrijpt en ontzorgt”, aldus Dennis Kierkels.

Ruud heeft uiteraard aangegeven zijn asbestexpertise de komende jaren nog beschikbaar te stellen voor Het Zuiden. Bij een aantal projecten die hij heeft voorbereid, blijft hij zeker nog betrokken. “In 2019 hebben Van de Klok en ik al afgesproken dat ik na een aantal jaren volledig zou terugtreden. Het bedrijf staat. Het team staat. En met Dennis aan het roer, die ondertussen ook bij Van de Klok de weg volledig weet, ziet de toekomst er goed uit. Een logisch moment om nu definitief het stokje over te dragen”, aldus Ruud.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal