Vlnr: Heiko Haasjes (SAREF), Hein Stooker (Trebbe Klok VOF) en Ton Lijten (Klein Geluk)

Baanbrekend duurzaam zorgcomplex opgeleverd in Apeldoorn

3 december 2019

Syntrus Achmea Real Estate & Finance zet samen met Trebbe Klok een nieuwe stap in duurzaam vastgoed. In Apeldoorn zijn 86 gasloze appartementen zonder warmtepomp opgeleverd. Uitmuntende isolatie zorgt ervoor dat er nauwelijks energie nodig is voor verwarming, terwijl zonnepanelen het grootste deel van benodigde stroom opwekken. Het is het grootste zorgproject in Nederland op het gebied van ‘Passief Bouwen’.

Het complex aan Kanaal Noord in Apeldoorn is ontwikkeld door Trebbe Klok Projecten VOF en is in opdracht van Syntrus Achmea gerealiseerd door een bouwcombinatie, bestaande uit Trebbe Bouw en Van de Klok. De appartementen zijn bestemd voor ouderen met een intensieve zorgvraag. Syntrus Achmea verhuurt de woningen namens een van zijn klanten, een Nederlands pensioenfonds, aan de Apeldoornse zorgorganisatie KleinGeluk. Vandaag is na een bouwtijd van een jaar het zorgcomplex opgeleverd.

Goed voor het klimaat, de huurders en de institutionele opdrachtgevers

“Wij zijn heel trots op dit baanbrekende project”, zegt Nicole Maarsen, directeur Vastgoed bij Syntrus Achmea. “Zeer energiezuinige woningen realiseren zonder dure installaties is een volgende stap in het verkleinen van de CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving. Deze ontwikkeling past naadloos in onze ESG-strategie. Goed voor het klimaat, goed voor de huurders en goed voor onze institutionele opdrachtgevers.”

Samen duurzaamheidsambitie waargemaakt

“Samen hebben we de hoge duurzaamheidsambitie waargemaakt. Dat is gelukt doordat goede samenwerking als een rode draad door dit traject heen liep. Van ontwikkeling tot en met de realisatie hebben wij heel erg prettig samen gewerkt met Syntrus Achmea Real Estate & Finance, KleinGeluk, FAME en alle andere betrokken partijen”, vertelt Hein Stooker directeur bij Trebbe, namens Trebbe Klok Projecten VOF.

De principes van Passief Bouwen zijn in Nederland nog niet eerder in een gebouw met deze omvang toegepast.

"Dit in combinatie met de goede samenwerking maken dit traject uniek en de opgedane kennis biedt gezamenlijke kansen voor de toekomst.”

Ieder een eigen plek

Comfort voor de bewoners staat centraal. In het nieuwe complex heeft elke cliënt van KleinGeluk een eigen appartement. Ook zijn er diverse plekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, waaronder een buurtkamer en een binnentuin. Om ervoor te zorgen dat het binnenklimaat comfortabel is, krijgen alle medewerkers een luchtkwaliteitsmeter. Hierdoor kan het binnenklimaat objectief gemeten worden. Syntrus Achmea wordt in dit project geadviseerd door Traject. KleinGeluk is bijgestaan door adviseur FAME.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal