Bouw 3e Klooster voor De Groote Wielen in aantocht

16 maart 2023

De koopovereenkomst voor de aankoop van het grondperceel aan de Vlietdijk in Rosmalen, waarop 102 sociale huurappartementen gebouwd worden, is ondertekend door Van Arnhem Bouwgroep (VABO), Van de Klok Bouw & Ontwikkeling (VDK B&O) en woningcorporatie Zayaz. We houden bij Van de Klok niet van half werk, dus is direct doorgepakt om de turn keyovereenkomst voor de realisatie van deze appartementen tussen toekomstig eigenaar woningcorporatie Zayaz en Van de Klok te beklinken.

Samenwerkingstraject

Waarnemend bestuurder Will Simons van Zayaz ondertekende samen met Van de Klok-directeur Bouw & Ontwikkeling Niek Gerritsen de turn-keyovereenkomst. Will Simons van Zayaz: “Het samenwerkingstraject met Van de Klok en gemeente ’s-Hertogenbosch is soepel verlopen. We hebben alle vertrouwen in de uitvoering die volgende maand gaat starten.”

Niek Gerritsen vult aan: “De lat is door ons hoog gelegd als het gaat om 102 gezinnen een bijzonder eigen thuis te geven. Zowel in de stedelijke vormgeving als in de bijpassende architectuur is samen met architect SVP de benadering van een klooster-omgeving goed gelukt. Het past in de architectonische landschap van de overige 2 kloosters die in De Groote Wielen zijn gebouwd.”

Het Kloosterproject

Inmiddels zijn twee kloosters in De Groote Wielen gerealiseerd. Klooster Baptist, met 138 appartementen waarvan 72 huurwoningen, is in 2008 opgeleverd. Het tweede complex met 90 huurappartementen is in juli vorig jaar door Hendriks Bouw en Ontwikkeling aan Zayaz overgedragen.

Het 3e klooster komt op een verhoogde terp vrij in het landschap te staan. De robuuste kloostercomplexen uit de geschiedenis in Brabant is het referentiekader geweest voor de 102 appartementen. De besloten binnentuin vormt het hart van dit complex en dient als ontmoetingsplaats voor de bewoners.

De 102 appartementen bouwen we volgens het Wonivo-concept, deels uitgevoerd in prefab beton casco, verdeeld over drie gebouwen. In het metselwerk is veel aandacht voor details. De appartementen variëren in oppervlakte van 50m² tot 75m².

De start van de bouwplaatsinrichting en grondwerkzaamheden staat voor deze maand gepland. We verwachten medio 2024 het 3e klooster aan Zayaz te kunnen opleveren.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal