Bouw Historische Tuin van start

7 april 2021

Afgelopen week heeft de officiële startbouw plaatsgevonden voor het nieuwbouwproject Historische Tuin in Lent. Dit project maakt onderdeel uit van de nieuwbouwwijk de Waalsprong in Nijmegen en bestaat uit 130 woningen in diverse prijsklassen. De opzet van het plan is geïnspireerd op de naastgelegen tuinderij De Warmoes.

Samenwerking

De ontwikkelcombinatie BPD (Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) en Van de Klok heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Nijmegen het plan uitgewerkt. Van de Klok is verantwoordelijk voor de bouw.


Officiële handeling

De startbouw van de Historische Tuin heeft plaatsgevonden via een officiële handeling op de bouwplaats door wethouder Noël Vergunst van gemeente Nijmegen. De wethouder hield ook een toespraak gericht aan de toekomstige bewoners, die vanwege de huidige coronamaatregelen niet ter plekke aanwezig konden zijn. Het geheel is vastgelegd op film en aan de kopers toegezonden. Verder hebben alle kopers de mogelijkheid gekregen een borrelpakket op te halen bij restaurant Eten en Drinken.

Henri Schimmel, Sr. ontwikkelingsmanager van BPD: "Mooi dat we in tijden van toenemende woningkrapte in de regio Arnhem-Nijmegen weer een omvangrijk plan in aanbouw nemen. In nauw overleg met de gemeente en de buren van De Warmoes is het plan gemaakt waardoor de verdere planologische procedure uiteindelijk snel is doorlopen. De unieke plankenmerken, de vele woningtypes en de inmiddels geprezen woonkwaliteit van de Waalsprong hebben geleid tot een voorspoedige verkoop aan opvallend veel jonge Nijmegenaren."

Stefan van Duijnhoven, directeur van Van de Klok Wonen: "We zijn trots op dit omvangrijke plan, waarmee de Waalsprong er een prachtige nieuwe wijk bij krijgt."

De ruime opzet van het plan en de centraal gelegen groene Warmoes hebben bijgedragen aan een succesvolle verkoop en zorgen voor een prettige woonervaring voor de toekomstige bewoners.


Over Historische Tuin

BPD en Van de Klok hebben voor de stedenbouwkundige en landschappelijke opzet atelier LOOS van VLIET ingeschakeld. Voor de architectonische uitwerking van de woningen was LSWA Architecten verantwoordelijk. Het plan bestaat uit 130 woningen in diverse types. Zo komen aan de randen van het plangebied rijwoningen met drie- en vier woonlagen en een plat dak en enkele vrijstaande woningen. In de centrale binnentuin van het plan worden tweekappers gerealiseerd die bestaan uit één laag met een kap, levensloopbestendige woningen met een slaap- en badkamer op de begane grond en rijwoningen met een veranda.

Van de Klok verwacht dat de eerste woningen vanaf het 4e kwartaal van 2021 kunnen worden opgeleverd. Naar verwachting worden de laatste woningen voor de bouwvak in 2022 opgeleverd.

Historische Tuin

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal