Vlnr: Esther Lamers (bestuurder Woonwaarts), Ria Arts (bestuurder De Waalboog), Wethouder Noël Vergunst, Niek Gerritsen (directeur KlokGroep B&O)
De contouren van het woonzorgcentrum zijn vanuit de lucht goed zichtbaar

Bouw gestart van nieuwe Nijmeegse woonvoorziening voor beschermd wonen

13 december 2022

Er komt een nieuwe woonvoorziening voor ouderen in de wijk Lindenholt in Nijmegen. Aan de St. Agnetenweg realiseren wij samen met woningcorporatie Woonwaarts en zorgorganisatie De Waalboog een kleinschalige woonvoorziening met 45 wooneenheden voor ouderen met een zorgvraag. De bouw is maandagochtend 12 december feestelijk van start gegaan.

Op de bouwplaats aan de St. Agnetenweg waren maandagochtend verschillende genodigden aanwezig namens Woonwaarts, De Waalboog, Van de Klok en de gemeente Nijmegen. Onder meer wethouder Noël Vergunst sprak zijn enthousiasme uit over de komst van de woonvoorziening. De voorziening geeft invulling aan de wens van de gemeente Nijmegen om in alle wijken goede ouderenzorg aan te bieden. Als symbolische handeling werd de eerste wand van de woonvoorziening geplaatst, met aansluitend een informele borrel.

Kleinschalige en persoonlijke zorg

Het woonzorgcentrum biedt in totaal ruimte aan 45 bewoners, verdeeld over 3 woonlagen: 2 etages voor zorg aan bewoners met dementie en 1 etage voor bewoners met een lichamelijke zorgvraag. Elke etage krijgt 15 woningen, verdeeld over 2 kleine woongroepen van 7 of 8 bewoners. Met deze kleine groepen wordt samen één huishouden gevormd, zodat iedereen elkaar kent en goed kan worden aangesloten bij de persoonlijke behoeften van de bewoners.

Groen en besloten wonen

De woonvoorziening ligt in de ‘oksel’ van de St. Agnetenweg en het Maas-Waalkanaal, ingebed in het groen en met een ruime besloten binnentuin waar bewoners zich vrij kunnen bewegen. De woonvoorziening is ook bedoeld als aanwinst voor de wijk. Zo wordt er een buurtkamer ingericht voor activiteiten en ontmoetingen met andere wijkbewoners.

De oplevering van de woonvoorziening staat gepland voor september 2023. Daarna zal Woonwaarts de wooneenheden verhuren aan De Waalboog. Ook buurtbewoners met een zorgvraag kunnen dan een beroep doen op de zorg en faciliteiten van De Waalboog.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal