BREEAM certificaat voor LIV Inspiratieplein en Van de Klok

Het LIV Inspiratieplein en het nieuwe kantoor van Van de Klok hebben samen het BREEAM-NL Nieuwbouw Ontwerpcertificaat behaald. De uitreiking van dit duurzaamheidscertificaat betekent dat het ontwerp goedgekeurd is en we op koers liggen om uiteindelijk de BREEAM-NL ‘Excellent’ te halen voor het opgeleverde gebouw.

De BREEAM-NL ‘Excellent’ norm houdt in dat het pand duurzaam gebouwd wordt en de beschikking krijgt over duurzame installaties.


Hoge BREEAM-score
Om het BREEAM-NL ‘Excellent’ label te behalen, moet de totale duurzaamheidscore minimaal 70 procent zijn. KlokBouwOntwikkeling heeft een score van 79,1 procent behaald, waardoor het ontwerp ruim voldoet aan de gestelde eisen. Het bijbehorende certificaat is afgegeven door Dutch Green Building Council (DGBC).


Kantoor Van de Klok
De bouw verloopt zo voorspoedig, dat de oplevering van het kantoordeel in de planning naar voren is geschoven. Het hoogste punt is inmiddels bereikt en de verwachting is dat alle werkmaatschappijen uit Nijmegen en Druten begin december al samenkomen in dit bijzondere pand.


Wooninspiratie in LIV Inspiratieplein
Om kopers en huurders van onze woningen nog beter van dienst te zijn, realiseert Van de Klok samen met een aantal woonpartners het LIV Inspiratieplein: een centrum van 3.100 m2 wooninspiratie met daarin vier huizen op ware grootte in verschillende stijlen. Bezoekers kunnen er vanaf het voorjaar van 2017 alles zien en beleven op het gebied van wonen: van de badkamer tot aan de gordijnen. De nieuwste ontwikkelingen en innovaties worden er gepresenteerd op het gebied van sanitair, keukens, vloeren en duurzaamheid. Ook digitaal, met behulp van 3D-technieken.Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal