Combinatie van duurzaamheid en comfort

Nijmegen wil als Green Capital, de groene hoofdstad van Europa, laten zien dat je een huis mooi en verrassend sfeervol kunt inrichten met hergebruik van grondstoffen en producten. Woningbouwstichting De Gemeenschap heeft voor dit initiatief een woning ter beschikking gesteld in de Spoorbuurt.

Mos als groene wanddecoratie, een luxe lamp gemaakt van folie van oude cd’s, vloerbedekking van visnetten en zitbanken van gerecyclede petflessen. De initiatiefnemers hebben samen met een twintigtal leveranciers zo de eerste circulaire sociale huurwoning van Nederland aan de Diepenbrockstraat 22 gerealiseerd en sfeervol ingericht.

Vanwege het groot onderhoud is de Combinatie Spoorbuurt, een consortium van Hagemans Vastgoedonderhoud, Van Schaik Aannemingsbedrijf en Van de Klok, op dit moment nadrukkelijk aanwezig in de wijk. Hierbij worden 500 huizen naar energielabel B gebracht. In de circulaire modelwoning is de Combinatie vooral achter de schermen bezig geweest. Er zijn een aantal extra voorzieningen getroffen, omdat de woning als eerste in de wijk gasloos werd. Na het verzwaren van de stroomgroep zijn een energiezuinige boiler en een inductiekookplaat geplaatst. Zo wordt duurzaamheid gecombineerd met comfortabel wonen.


Belangstellenden kunnen de modelwoning op aanvraag bezoeken.Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal