Clemens Cornielje

Commissaris van de Koning onthult bouwbord bij voormalige St. Jozefschool in Malden

6 december 2016

Commissaris van de Koning (CvdK) in Gelderland, de heer Cornielje, heeft donderdagmiddag 1 december een werkbezoek gebracht aan de gemeente Heumen. Het ambtsbezoek, dat eens in de vier jaar plaatsvindt, stond dit keer in het teken van de kracht van samenwerking in deze gemeente.

Bouwlocatie
Tijdens zijn bezoek heeft de commissaris zich door burgemeester Mengde en het college van de gemeente Heumen laten informeren over actuele thema’s in de gemeente. Er werd onder andere een bezoek gebracht aan de bouwlocatie van de voormalige St. Jozefschool aan de Kerkweg en de sportzaal aan de Raadhuisstraat in Malden. Binnenkort start Van de Klok hier met de nieuwbouw van een appartementencomplex met 25 appartementen voor een brede doelgroep, waaronder ouderen. Hiermee wordt ook tegemoet gekomen aan de wens voor meer woningen voor senioren in Malden. De woningen zijn gelijkvloers en levensloopbestendig en kunnen aangepast worden aan de behoefte van de huurders. Op de plaats van de sporthal komen parkeerplaatsen en meer groen.

Oplevering najaar 2017
Naar verwachting gaat eind van dit jaar de eerste schop de grond in. De oplevering is gepland in het najaar 2017. De Provincie Gelderland heeft de herinrichting van deze locatie mogelijk gemaakt door een subsidie beschikbaar te stellen. De commissaris onthulde een informatiebord om de bouw te markeren. Dit in aanwezigheid van Oosterpoort, Malderburch en de KBO Malden. Zij hebben samen met de gemeente een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van de bouwplannen. Partnerschap en samenwerking waren essentieel om dit te realiseren.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal