De 100 dagen van Bob Schouten

26 mei 2021

Volgend jaar bestaat KlokGroep 100 jaar. Een feestelijke reden om terug te blikken op onze organisatie én onze mensen, want Van de Klok is samen met Novaform onderdeel van KlokGroep. In de rubriek ‘De 100 van…’ lichten wij een persoonlijk jubileum uit van onze collega’s. In deze editie blikt Bob Schouten, BIM-coördinator bouw en ontwikkeling, terug op zijn eerste 100 dagen binnen onze organisatie.

Starten met een nieuwe baan in deze coronatijd zorgt voor diverse uitdagingen. Weinig persoonlijk contact en veel thuiswerken is inmiddels de dagelijkse routine voor velen. Toch komt Bob even naar het kantoor om te laten zien wat hij in een kleine drie maanden heeft bereikt. Met trots!

Hoe zag jouw eerste werkdag eruit?

“Mijn introductie was anders dan anders. Afstand houden, geen handen schudden; dat went niet. Het voorstelrondje was kort, want tachtig procent van mijn collega’s heb ik niet gezien vanwege het thuiswerken. Toch was het een warm welkom en iedereen stond open voor een praatje. In de begindagen was ik nog veel op kantoor om kennis te maken met mijn nieuwe collega’s én mijn nieuwe functie. Ik kreeg goede begeleiding van BIM-coördinator Wijnand Hoogerbeets en BIM-manager Twan Dekkers. Ook ik werk nu veel vanuit huis en dat vind ik wel jammer. Het is leuk om met veel mensen in contact te komen: daar krijg ik energie van.”

Wat is er in 100 dagen werken bij Van de Klok voor jou veranderd?

“Nu ik mijn weg gevonden heb, pak ik steeds meer taken zelf op. Inmiddels heb ik een goed beeld van de werkzaamheden van mijn collega’s. Toen ik bij Van de Klok kwam werken, is er vaart gezet achter ‘BIM op de bouwplaats’. In dit project kijken we op welke manier we onze tekeningen en 3D-modellen het beste kunnen inzetten, zodat bouwpersoneel en realisatiemanagers deze via tablets en telefoons kunnen gebruiken. Ik ben de bouwplaats opgegaan om interviews af te nemen over ervaringen met de huidige vorm van tekeningen."

Zelf heb ik gemiddeld 20 uur per week naast mijn voltijd studies meegelopen in de bouw als timmerman en weet ik wat de collega’s op de bouwplaats meemaken.

“In de afgelopen drie maanden heb ik kennis gemaakt met verschillende aspecten van het vak: werken met diverse softwarepakketten, tekeningen opzetten, 3D-modellen controleren, problemen oplossen voor collega’s en externe partijen, programmeren en werk oppakken dat tussen wal en schip valt bij diverse projecten.

Wat is jouw hoogtepunt tijdens jouw 100 dagen bij Van de Klok?

Het is moeilijk kiezen en Bob besluit om er twee te noemen. “Mijn leidinggevende kwam met de vraag of virtual reality ook voor Van de Klok interessant is. Ik mocht zelf de mogelijkheden en kosten onderzoeken. Voor de presentatie van het plan heb ik zelf de 3D-visualisaties gemaakt en al gauw kreeg ik goedkeuring om het plan uit te voeren. Dat ik als nieuwe collega dit product neer mag zetten, zie ik als een groot hoogtepunt.

“Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om met mensen in contact te staan. Voorheen heb ik kort bij een architectenbureau gewerkt, waar ik alléén maar aan het modelleren was en dat maakte mij niet gelukkig. Ik vind het leuk om mijn collega’s enthousiast te krijgen en uiteindelijk een mooi resultaat voor de klant neer te zetten.”

Hoe ziet de toekomst er voor jou uit over 100 dagen?

“Ik vind het werk en mijn collega’s ontzettend leuk en ik wil dit werk graag de komende jaren blijven doen. Het is de verwachting dat ik dan zelf een aantal projecten op mij heb genomen en alle touwtjes zelf in handen heb. Project Houten is het eerste project waarvoor ik het proces coördineer, samen met Wijnand Hoogerbeets. Ik ben tevens mede-coördinator voor alle interne en externe partijen als het gaat om informatiemanagement.

“Ook op VR vlak zullen we grote stappen maken. Nu kunnen klanten met een VR-bril via 360-gradenfoto’s in hun toekomstige woning rondkijken. Wie weet gaat het in de verdere toekomst een interactieve beleving worden. Denk hierbij aan een 3D-gemodelleerde woning waar de klant virtueel doorheen loopt met de opties die zij vooraf hebben gekozen. VR is een fantastisch medium waarmee je de klanttevredenheid verhoogt.”

Bob Schouten

Startte op 29 november 2020 bij Van de Klok en viert in maart zijn 100-dagenjubileum. Bob is in 1996 geboren, woont in Alverna en heeft een vriendin, Indy. Sport en beweging is zijn passie. Bob houdt van klussen, fitnesst graag en is een fanatiek motorrijder. “Ik let goed op mijn voeding en het is geweldig dat Van de Klok ook veel aandacht besteedt aan de gezondheid van de medewerkers.”

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal