De Waalsprong: heerlijk leven voor mens én dier!

12 mei 2021

In de Nijmeegse Waalsprong worden niet alleen prachtige woongelegenheden gecreëerd voor mensen – zoals met nieuwbouwprojecten als LOYD en Park Avenue -, maar ook aan de dieren wordt gedacht. Afgelopen maand heeft de gemeente Nijmegen twee kunstmatige nestelwanden aangelegd voor de oeverzwaluwen. En de missie is nú al geslaagd, want de eerste oeverzwaluwen hebben hun intrek genomen.

Bevorderen van biodiversiteit

Met de speciale nestvoorzieningen in de Waalsprong – in de dijkzone bij Woenderskamp en Hof van Holland – wil de gemeente Nijmegen de broedstand van de beschermde vogelsoort bevorderen. Dit past perfect in het plan om flora en fauna in en rond nieuwe wijken te behouden en uit te breiden. Zo wordt de biodiversiteit bevorderd en ontstaat er een aantrekkelijk leefklimaat voor zowel mensen als dieren.

Bekijk ook onderstaande video's waarin Tanja Martens (projectleider natuurinclusief bouwen) en de Nijmeegse wethouder Noël Vergunst meer vertellen over oeverzwaluwen en de nestelwanden. in de onderste video is te zien hoe de oeverzwaluwen de nestelwanden in gebruik nemen.

Oeverzwaluwen in de dijkzone van de Waalsprong

Oeverzwaluwen bij de kersenboomgaard in Hof van Holland

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal