Winnaar publieksprijs: De Boulevard - © Hans Barten
Willem Diehl architectuurprijs
Willem Diehl architectuurprijs

De Boulevard genomineerd voor de Willem Diehl architectuurprijs

27 mei 2019

De voormalige ambachtsschool aan Boulevard Heuvelink in Arnhem is genomineerd voor de Willem Diehl architectuurprijs 2019. Het monumentale gebouw uit 1895 in het centrum van Arnhem is getransformeerd van een oud schoolgebouw tot een modern woongebouw met 40 unieke lofts.

De Boulevard is een deel van project Avenu1895, bedacht door opZoom architecten en gerealiseerd door Van de Klok en Draisma in opdracht van SPF Beheer.

De Willem Diehlprijs is een onderdeel van de Arnhemse architectuurprijs voor de realisatie van de beste restauratie- en transformatieprojecten in de periode 2017-2018.

OpZoom architecten heeft er samen met Van de Klok en Draisma voor gezorgd dat de historie van het gebouw nog terug te vinden is door het behoudt van markante herkenningspunten van de oude ambachtsschool. Waar vroeger klaslokalen waren, vind je nu stijlvolle, duurzaam gebouwde lofts die voldoen aan de eisen van deze tijd, maar die tegelijkertijd de herinnering aan de school levend houden.

Stem op 'De Boulevard'

CASA, Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem, heeft met een vakkundige jury vijf projecten geselecteerd voor de publiekprijs. Help 'De Boulevard' winnen. Breng HIER voor donderdag 6 juni uw stem uit! De winnaar wordt die dag bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Architectuur.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal