De Boulevard winnaar publieksprijs tijdens Nacht van de Architectuur

7 juni 2019

Op 6 juni werd tijdens de achttiende Nacht van de Architectuur de Willem Diehlprijs 2019 uitgereikt, de tweejaarlijkse architectuurprijs voor het beste project op het gebied van restauratie en transformatie in Arnhem.

Publiekswinnaar was De Boulevard, de transformatie van Arnhems oude ambachtsschool naar een appartementencomplex, een ontwerp van opZoom architecten in opdracht van SPF Beheer en gerealiseerd door Van de Klok in samenwerking met Draisma. De Boulevard was met 530 van de 1417 stemmen duidelijk de publieksfavoriet en is een deel van project Avenu1895

De historie van het gebouw is nog terug te vinden door het behoud van markante herkenningspunten van de oude ambachtsschool. Waar vroeger klaslokalen waren, zijn nu stijlvolle, duurzaam gebouwde lofts gerealiseerd die voldoen aan de eisen van deze tijd, maar die tegelijkertijd de herinnering aan de school levend houden.

Het Gelders Huis, een project van Team V Architectuur in opdracht van de Provincie Gelderland, was de winnaar van de vakjuryprijs.

High Park

De Nacht van de Architectuur werd gehouden tussen de pilaren van High Park, het oude ING-kantoor op de Velperweg dat op dit moment getransformeerd wordt naar bijna 300 appartementen. Het was een prachtige avond die doorliep in de nacht met een paar mooie winnaars.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal