John van de Klok op de plek waar het voor KlokGroep allemaal begon
John van de Klok vertelt over de geschiedenis van De Horst
Nieuwe en nog nieuwere bewoners van de buurt
Wethouder Lepoutre benadrukt het belang van een speeltuin in de wijk
Adri van de Klok en Ben de Leeuw onthullen de plaquette in de speeltuin
Eerste koper (en oud medewerker KlokGroep) Ben de Leeuw samen met oud-directeur Tonnie van de Klok

De Horst in Druten is weer een levendige woonwijk

27 september 2017

Woensdag 27 september vierden de bewoners van De Horst in Druten onder een prettig najaarszonnetje de voltooiing van nieuwbouwproject De Horst. Ze deden dat samen met een aantal college- en gemeenteraadsleden, genodigden en leden van de familie Van de Klok. Tijdens de feestelijke bijeenkomst stonden de aanwezigen ook stil bij het vertrek van Van de Klok uit Druten.

John van de Klok (oud-directeur en commissaris bij Van de Klok) vertelde over de historie van de wijk, die nauw verbonden is met de geschiedenis van Van de Klok. De Drutense wethouder Michel Lepoutre ging dieper in op het nieuwbouwproject. Hij benadrukte hoe belangrijk het is dat kinderen rond hun huis kunnen spelen. De gemeente Druten heeft daarom samen met Van de Klok een speeltuin gerealiseerd in het midden van de wijk. Ben de Leeuw, de eerste koper, onthulde samen met oud-directeur Adri van de Klok een plaquette in de speeltuin. Alle buurtbewoners genoten na de officiële handelingen van een heerlijke barbecue.


De Horst

De Horst was vroeger een levendige volksbuurt met woningen, winkels, kroegen en kleine ondernemingen. Het timmerbedrijf van de familie Van de Klok was een van die bedrijfjes. Begin jaren zestig van de vorige eeuw nam de welvaart toe en vertrokken de meeste bewoners uit de wijk. De gebouwen verkeerden inmiddels in zo’n slechte staat dat alleen sloop nog resteerde. Het timmerbedrijf kreeg hierdoor de ruimte om verder te groeien tot wat later Van de Klok werd. Ook enkele andere bedrijven vestigden zich op De Horst, waardoor de woonwijk veranderde in een bedrijventerrein.


Woningen en appartementen

Begin deze eeuw kwam het besef dat de unieke ligging aan de dijk op slechts een paar honderd meter van het centrum veel te mooi was voor een bedrijventerrein. De eerste plannen werden ontwikkeld, maar deze kregen pas echt vorm nadat de werf van Van de Klok uit Druten vertrok. In 2012 startte de bouw van de eerste woningen en sinds kort is ook het laatste appartementencomplex bewoond. De Horst is weer een prachtige levendige woonwijk geworden. Een gezellige buurt en daar horen uiteraard spelende kinderen bij.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal