Destion breidt in Milsbeek uit met 16 sociale huurwoningen

14 december 2023

Onlangs tekende Wilbert Pothoff, directeur-bestuurder van de in Gennep gevestigde woningcorporatie Destion samen met Harold van Rooijen, directeur-bestuurder van Van de Klok en Heilijgers, de turnkey-realisatieovereenkomst voor 16 sociale huurwoningen in het nieuwbouwproject Vallei van Milsbèk.

Destion heeft met de gemeente Gennep, Stichting Mooiland, de huurdersvereniging Gennep en de Huurdersraad Destion de Prestatieafspraken voor 2023-2027 vastgelegd. Er is uitbreidingsbehoefte in de verschillende kernen van de gemeente. Gezamenlijk streven zij naar een hoger aandeel van minstens 30% sociale huur in de gemeente. Voor Milsbeek is de aankomende jaren een uitbreiding van 45 sociale huurwoningen gewenst.

Een druppel op de gloeiende plaat

“Wij zijn erg blij met de ondertekening en samenwerking met Van de Klok. Door deze handtekening te zetten, spelen wij in op de grote behoefte naar meer sociale huurwoningen in Milsbeek en kruipen we dichter naar de lokale 45 gewenste nieuwbouwwoningen. 16 woningen lijkt een druppel op de gloeiende plaat, maar samen met onze andere lopende projecten liggen we mooi op koers voor Milsbeek”, aldus Wilbert Pothoff.

Samenwerken loont

Harold van Rooijen vult aan: “Na gesprekken met de gemeente Gennep over nieuwbouwproject Vallei van Milsbèk kwam het gesprek op de Prestatieafspraken met voornoemde partijen waarin de uitbreidingsopgave van (sociale) huurwoningen in Milsbeek is vastgelegd. Al snel werden wij aangehaakt bij Destion wat ons tot een mooie en constructieve samenwerking heeft gebracht".

Woonprogramma

Destion neemt 7 levensloopbestendige rij- en hoekwoningen af. Deze woningen zijn uitermate geschikt voor ouderen. Naast de woonkamer en keuken op de begane grond, zal hier ook een slaapkamer en badkamer gerealiseerd worden. De overige 9 woningen zijn gezinswoningen, met name geschikt voor gezinnen.

Het totale project omvat 77 woningen waarvan 55 koop- en 22 huurwoningen. In dit plan zitten twee-onder-een-kapwoningen, levensloopbestendige (semi)bungalows, reguliere rij- en hoekwoningen en levensloopbestendige rij- en hoekwoningen. De resterende 6 huurwoningen zijn middenhuurwoningen en worden afgenomen door een particuliere belegger.

Duurzaamheidsstandaard ook voor Vallei van Milsbèk

De duurzaamheidsvisie van Van de Klok kent vanuit ons moederbedrijf KlokGroep een zogenaamde duurzaamheidsstandaard. Ieder project wordt vanaf nu met dezelfde minimale uitgangspunten ontwikkeld en bevat vijf pijlers. Het is een streven dat vaak scherper is dan de wettelijke eis en is de basis om projecten aan te vliegen.

Voor Vallei van Milsbèk geldt dat alle woningen energieneutraal (ENG) en klimaatadaptief gerealiseerd worden. Maar wat betekent dit nu voor deze woningen?

  • Energieneutraal (ENG): alle woningen zijn voorzien van een warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen.
  • Natuurinclusief: de platte daken van alle grondgebonden woningen in dit project krijgen sedum/groendaken. De groene hofjes en nestelgelegenheden verwerkt in de daken, bevorderen de biodiversiteit.
  • Klimaatadaptief: door de groendaken en de aan te leggen wadi’s ontstaat een natuurlijke wateropvang.

Wil je meer weten over het nieuwbouwproject? Alle info is te vinden op de projectsite.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal