Thijs PleijhuisNeem contact op
Thijs Pleijhuis

Direct genieten van je nieuwe woning én tuin met Tuinklaar

18 juli 2024

Bij Van de Klok draait het niet alleen om het bouwen van prachtige woningen, maar ook om een groene, duurzame toekomst. Dankzij het innovatieve Tuinklaarconcept kunnen nieuwe bewoners meteen bij de oplevering genieten van een volledig aangelegde tuin. Geen maanden wachten tot de tuin eindelijk af is, maar direct ontspannen in een groene oase. Dit is niet alleen een luxe, maar ook een voorbeeld van klimaatadaptief bouwen dat inspeelt op de uitdagingen van ons veranderende klimaat.

Een groene oplossing voor klimaatverandering

Het klimaat verandert en dat brengt extremer weer met zich mee: nattere winters, drogere zomers en meer hittegolven. Deze veranderingen zorgen voor toenemende wateroverlast, hittestress en droogte. Maatregelen in de gebouwde omgeving, zoals groene daken en het Tuinklaarconcept van Van de Klok, kunnen de negatieve gevolgen van dit extreme weer aanzienlijk beperken.

Groene daken spelen hierbij een cruciale rol. Ze vangen een deel van het hemelwater op; de substraatlaag en de plantenwortels houden het water vast en geven het langzaam weer af. Samen met de groene tuinen vergroten ze de bewustwording van het belang van groen in onze leefomgeving.

Wat maakt Tuinklaar zo bijzonder?

Tuinklaar biedt tal van voordelen voor nieuwe bewoners:

  • Direct gebruik van je tuin: Geen lange wachttijden, maar meteen genieten van een prachtig aangelegde tuin.
  • Schone entree: Geen inloop van vuil en zand in je nieuwe huis.
  • Erfafscheiding geregeld: Je tuin is direct netjes afgebakend.
  • Uniformiteit in de wijk: De tuinen zijn op gelijke hoogte en met goede afwatering, wat zorgt voor een keurige uitstraling van de hele wijk.
  • Milieuvriendelijk: Minder bouwverkeer door de wijk, wat de aangelegde bestrating ten goede komt en beter is voor het milieu.

Klimaatadaptief bouwen

Van de Klok is trots lid van platform KAN, dat staat voor klimaatadaptief bouwen. Dit platform richt zich op het maken van nieuwbouw die bestand is tegen klimaatverandering en het voorkomen van problemen zoals wateroverlast, verdroging en hittestress. Groen is hierbij een belangrijke oplossing, omdat het tegelijkertijd de biodiversiteit, natuurwaarde en belevingswaarde van projecten verhoogt.

Een tip voor andere ondernemers

Thijs Pleijhuis, duurzaamheidsmanager bij KlokGroep, deelt een waardevolle tip: "Kijk binnen je eigen onderneming naar je huidige activiteiten en bedenk hoe je deze duurzamer kunt maken. Zet deze nieuwe stap, ook al is het in het begin nog niet volledig duidelijk hoe alles zal uitpakken. Op deze manier maken we vooruitgang op het gebied van duurzaamheid."

Over Van de Klok en Spaansen

Van de Klok uit Nijmegen heeft in de afgelopen jaren duizenden conceptwoningen ontwikkeld en gebouwd voor diverse doelgroepen. Samen met co-makers wordt continu gewerkt aan verbeteringen op het gebied van energietransitie, duurzaamheid en circulariteit. Van de Klok maakt deel uit van KlokGroep, samen met zusterondernemingen Novaform, Heilijgers en Adriaan van Erk Groep.

Spaansen, het Noord-Hollandse familiebedrijf, is de partner van Van de Klok voor het Tuinklaarconcept. Met drie hoofddivisies in grondstoffen en logistiek, bouwsystemen en tuin en bestrating, ontwikkelt Spaansen innovatieve producten en diensten door goed te luisteren naar klanten en praktijkervaringen.

Meer weten? Bekijk de video!

Benieuwd naar hoe Tuinklaar in de praktijk werkt? BouwendNederland heeft een video gemaakt waarin Tuinklaar als concept wordt toegelicht. Bekijk de video hieronder en ontdek hoe je direct kunt genieten van je nieuwe tuin!

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal