Dubbel jubileumfeest familie Gerrits

11 april 2023

Vandaag is een unieke dag voor ons familiebedrijf. Het komt regelmatig voor dat een collega een jubileum viert; 12½ jaar in dienst, 25 jaar, en zelfs 40 jaar zijn mijlpalen die met regelmaat voorbij komen. Zo af en toe vieren twee collega’s hun jubileum op dezelfde dag. Maar dat het vader en zoon zijn die op dezelfde dag een loopbaanfeestje vieren, dát maak je niet vaak mee!

Zo vader, Zo Zoon

Voor vader Wim en zoon Joost Gerrits, is het ook een bijzondere dag. Op de dag dat Wim zijn 40-jarig jubileum viert, viert Joost zijn 12½ jarige mijlpaal bij Van de Klok. En of het nog niet genoeg is met de mijlpalen bij de familie Gerrits, breekt voor Wim binnenkort ook nog eens de dag aan dat hij met pensioen gaat! Tijd voor een terugblik op het verhaal van vader en zoon Gerrits bij familiebedrijf Van de Klok.

Schoolbanken

Op 11 april 1983 begint Wim als timmerman bij bouw- en aannemingsbedrijf De Graaff dat 7 jaar later overgenomen wordt door ‘de Klok’ uit Druten. “Omdat ik graag organiseer en ook meer verantwoordelijkheden wilde hebben, ben ik het uitvoerdersvak ingerold”, vertelt Wim tijdens een interview in 2021. Hij groeit door naar hoofduitvoerder, gaat weer even de schoolbanken in om projectmanager te worden, en maakt na verloop van tijd de switch naar realisatiemanager. “Het is mooi dat je bij Van de Klok alle ruimte krijgt om te groeien.”

Timmermansfamilie Gerrits

In hetzelfde jaar dat de Klok-familie uitgebreid wordt met De Graaff, werkt Wim aan zijn eigen gezinsuitbreiding: hij wordt trotse vader van zoon Joost. Het timmermansvak is Joost met de paplepel ingegoten. Joost vertelt in hetzelfde interview: “Ik was als kind altijd buiten te vinden. Als mijn vader aan het huis werkte of weer iets aan het klussen was, dan was ik in de buurt om mee te kijken.”

Als Wim 27½ jaar in dienst is, wordt het tijd voor zoon Joost om ook bij Van de Klok in dienst te komen. Zo begint hij op 11 oktober 2010 als leerling timmerman. Joost volgt min of meer hetzelfde carrièrepad als zijn vader en groeit via een rol als assistent, door naar de functie van realisatiemanager. Die functie bekleedt hij nu ook nog.

Het timmermansvak verleren ze natuurlijk nooit. “We klussen vaak samen. Zo heb ik Joost geholpen met de uitbouw van zijn woning. Hij is echt een ‘doe-jongen’: in zijn schoolperiode was hij ’s avonds vaak bezig met houtverbindingen maken voor zijn opleiding”, vertelt Wim. Joost vult aan: “Mijn pa is een steengoede timmerman en ik denk dat ik het meeste van hem heb geleerd. Als we samen aan het klussen zijn, hoeven we weinig tegen elkaar te zeggen. Voor je het weet is de klus geklaard.”

Markante metamorfose

Voor Wim komt met zijn 40-jarig dienstverband, tevens het moment om met pensioen te gaan heel dichtbij. Het laatste project waar Wim als realisatiemanager verantwoordelijk voor is, is de transformatie van de iconische Nijmeegse fabriekshal de Vasim. Van een vervallen industriepand op het Nyma terrein, is een bruisende, creatieve hotspot gemaakt voor nieuwe en ook meer gevestigde bedrijfjes.

Het project is bijna opgeleverd en is er echt een om trots op te zijn. “Ik had me geen beter project kunnen wensen om mijn carrière mee af te sluiten”, blikt Wim enthousiast terug. “Het is met momenten best een zwaar traject geweest, maar dat maakt het juist tot een bijzonder project. Ik ben trots op wat we samen met het bouwteam hebben gerealiseerd en dat ik onderdeel ben geweest van deze markante transformatie.”

Feest op de bouwplaats

Vanochtend kreeg Joost op zijn project Teisterbant in Kerk Avezaath een feestelijk bloemetje uitgereikt van bouwdirecteur Rob Jans. De bouwkeet was al goed versierd! Vanmiddag wordt er uitgebreider feest gevierd op Wims project De Vasim, waar een aantal collega’s en directieleden hem in het zonnetje zullen zetten. Joost is daar natuurlijk ook bij. 26 april is Wim zijn laatste werkdag bij Van de Klok.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal