Marco van Zijverden, CEO van de Dutch Flower Group met de award
Broers John, Fons en Ton luisteren samen met moeder Thea van de Klok aandachtig naar de sprekers
Presentatrice Astrid Joosten in gesprek met Jan Kees de jager
Ronde tafel gesprek met alle finalisten
Familie Van de Klok
De hele afvaardiging vanuit KlokHolding
Adri van de Klok met presentatrice Astrid Joosten

Dutch Flower Group winnaar Familiebedrijven Award 2018

12 april 2018

Stichting Familie Onderneming heeft woensdag 11 april de Familiebedrijven Award 2018 uitgereikt aan de Dutch Flower Group. Het familiebedrijf werd gekozen uit een selecte groep van vijf genomineerde ondernemingen, waaronder KlokGroep.

Marco van Zijverden, CEO van de Dutch Flower Group, ontving de Familiebedrijven Award 2018 uit handen van Jan Kees de Jager, voormalig staatsecretaris en minister van financiën en sinds 2014 CFO van KPN.
KlokGroep feliciteert Dutch Flower Group met deze mooie prijs. "Een prachtig familiebedrijf met een 'oer-Hollands' product", vertelt Ton van de Klok over de Aalsmeerse bloemengigant. "Maar ook wij voelen ons, net als de overige finalisten, een winnaar." Alle finalisten werden door de jury geroemd als boegbeelden voor Nederlands ondernemerschap en zijn dusdanig onderscheidend, dat ze zijn opgevallen tussen de vele duizenden familiebedrijven. "Een grote eer", volgens Ton van de Klok. "Het was een bijzondere middag, met mooie sprekers, een zeer charmante presentatrice en een kleurrijke winnaar."
De overige finalisten waren naast KlokGroep: AFAS SOFTWARE van familie Mars en familie Van der Veldt, ROYAL VERSTEGEN van familie Driessen en JOH. MOURIK & CO. HOLDING van familie Mourik.

Winnaar Dutch Flower Group De Dutch Flower Group, van de families Van Zijverden en Van Duijn, omvat 30 gespecialiseerde handelsbedrijven die gezamenlijk de hele sierteeltketen bedienen. Het is een echt familiebedrijf dat internationaal een enorme groei doormaakt en inmiddels wereldwijd de grootste is in haar markt met bijna anderhalf miljard euro omzet. Onder het devies 'Making Life Colourful' zijn kennis, kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid leidend in de bedrijfsvoering.

Stichting Familie Onderneming
Stichting Familie Onderneming werd opgericht in 2012 door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen. De Stichting looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. De Stichting wordt hierbij ondersteund door KPMG en ABN AMRO. Eerder ontvingen Gassan Diamonds (2013), Westland Kaas (2014), Koninklijke De Heus (2015), Enza Zaden (2016) en de Terberg Groep (2017) de award.

Meer informatie over de Stichting, de Award en de finalisten vindt u op familiebedrijvenaward.nl.


Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal