Ontwerp naar ontwerp van Jury! van Ommeren Architecten en Thijs Asselberg
Staand: Johan Bombach (Trebbe), Henri Schimmel (BPD), Niek Gerritsen (KlokGroep), Robert Hendriks (Portaal), Marinx van Namen (Portaal), Floor Schoenmakers (Talis), Berry Evers (BPD) Zittend: Harold van Rooijen (KlokGroep), Ronald Leushuis (Talis), Marlies Krol (Portaal), Frans Holleman (BPD), Jeroen Gietema (Trebbe)

Eerste stap naar realisatie wooncomplex in Waalfront Nijmegen

18 oktober 2019

Op donderdag 17 oktober hebben Van de Klok en Trebbe samen met gebiedsontwikkelaar BPD en woningcorporaties Talis en Portaal overeenkomsten getekend om te komen tot realisatie van deelplan Dijkkwartier Oost. Hiermee is de eerste stap gezet naar de realisatie van een betaalbaar woningaanbod voor meerdere doelgroepen in één wooncomplex bij de binnenstad van Nijmegen.

Tussen de Weurtseweg en de Waalhaven komt Dijkkwartier Oost. Dit volgende deelplan in Waalfront ligt samen met het opgeleverde deelplan Handelskade het dichtst bij de binnenstad van Nijmegen. In Dijkkwartier Oost worden in totaal 323 huur- en koopappartementen gerealiseerd. Behalve 164 sociale huurappartementen komen er 54 middeldure huurappartementen, 45 sociale koopappartementen en 60 vrije sector koopappartementen. BPD is voornemens om de middeldure huurappartementen op te nemen in het BPD Woningfonds dat nog dit jaar samen met de Rabobank wordt opgericht. Onder de woonblokken komen 185 parkeerplekken en een grote fietsenstalling. De gezamenlijke binnentuin verbindt de verschillende woonblokken met elkaar. De beoogde start bouw is gepland in de tweede helft 2020, de beoogde oplevering begin 2023. De bouwbedrijven Van de Klok en Trebbe werken als bouwteampartner samen om snel tot realisatie te kunnen komen.

Over Waalfront

In Waalfront zullen tot 2028 circa 2.100 woningen inclusief stedelijke voorzieningen worden gerealiseerd. Het bestaat uit zes deelplannen: Handelskade, Haven/Eiland, Dijkkwartier, Waalkwartier, Fort en Koningsdaal. Alle deelplannen hebben een eigen karakter, met als gemene deler de oriëntatie op de Waal. Deelplan Handelskade is het eerste deelgebied dat compleet is opgeleverd. De woningen in deelplan Koningsdaal zijn inmiddels in verkoop c.q. aanbouw. Dijkkwartier is het derde deelplan dat in aanbouw gaat. Volg HIER de ontwikkelingen.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal