De kennismaking van acht eerstejaars leerlingen van het Citadelcollege met de Bouwwereld bij KlokGroep bouwwereld bij KlokGroep
Een 'speeddate' met BIM-modelleur Thijs
Projectvoorbereider Elise geeft uitleg
'Meester' Roy aan het woord over projectontwikkeling
Speurtocht in LIV door de dames
Kostendeskundige Erik en stagiaire Lynn vertellen over hun dagelijkse werkzaamheden

Girlsday 2019: 'Speeddates' en ontdekkingstocht naar droomwoning

10 april 2019

Tijdens de jaarlijkse Girlsday openen door heel Nederland technische en ICT bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel de blik van meisjes op technische beroepen te verbreden. Ook bij Van de Klok doen we al een paar jaar graag mee om meiden kennis te laten maken met de technische beroepen binnen onze branche.

Acht enthousiaste eerstejaars leerlingen van het Citadel uit Nijmegen kwamen bij Van de Klok op bezoek in onze Optimaat-woning, waar ze uitleg kregen over de technische beroepen binnen onze organisatie.


Droomwoning samenstellen

Na deze uitleg ontbrak een kijkje in ons belevingscentrum LIV natuurlijk niet. Daar hebben de dames via een speurtocht hun droomwoning samengesteld. Als startpunt konden ze een keuze maken uit een van de vier woningen die op ware grootte in LIV gebouwd zijn. De woning met de inloopkast was duidelijk hun favoriet.


Speeddate

Na de speurtocht was het tijd voor een ‘speeddate’ met een kostendeskundige, BIM modelleur, projectvoorbereider en technische ontwikkelaar. Een paar van de beroepen binnen Van de Klok. Tijdens deze ‘date’ hebben de meisjes uitleg gekregen wat het werk inhoudt en wat het zo leuk maakt om voor deze beroepen te kiezen. Iets waar onze waar collega’s graag tijd voor vrij maakten.

Na afloop hebben de meisjes de opgedane kennis met elkaar gedeeld. Laten we hopen dat we enkele dames straks als stagiaire tijdens hun vervolgopleiding opnieuw mogen begroeten bij Van de Klok of tegenkomen bij onze co-makers!

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal