Girlsday op bouwplaats De Brink en kantoor Van de Klok

13 april 2017

Donderdag 13 april bezochten 26 meiden van het Citadelcollege in Nijmegen de bouwplaats van nieuwbouwproject De Brink en het kantoor van Van de Klok in het kader van Girlsday.

Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Zo ook Van de Klok. De meisjes konden in twee groepen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday werden georganiseerd en maakten kennis met technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.


Van de Klok had een gevarieerd ochtendprogramma samengesteld. Projectvoorbereider Elise Lamers en projectmanagers Sanne Michiels en Peter Kleuskens gaven bijvoorbeeld uitleg over hun werkzaamheden, waarna de meiden enkele opdrachtjes kregen. Ze kregen een rondleiding op de bouwplaats en bouwden samen een insectenhotel. Deze komt binnenkort op hun school te staan.


We hopen dat we de meiden enthousiast hebben gekregen over de geweldige mogelijkheden die er zijn in de bouwwereld. Kansen genoeg. Zeker voor meisjes!

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal