Henk van Capelleveen

Groot onderhoud Spoorbuurt fase 2: "we zijn er weer!"

29 maart 2018

Onlangs is de Combinatie Spoorbuurt, waar ook Van de Klok onderdeel van uitmaakt, weer begonnen met het groot onderhoud aan de Nijmeegse Spoorbuurt. Op de eerste dag van deze tweede fase komen we Henk van Capelleveen tegen. Vanaf zijn fiets roept hij enthousiast: "We zijn er weer!" Henk is letterlijk een van de sleutelfiguren van dit project.

Midden in de wijk, in een bouwkeet, spreken we met hem over zijn werkzaamheden. Of beter gezegd: Henk spreekt en wij luisteren gefascineerd.

Wat ben ik blij dat ik hier weer ben. De sfeer in dit deel van Nijmegen is echt super en dat heeft een positieve invloed op iedereen die hier bezig is.

"Je moet mij zien als tussenpersoon tussen de bewoners, uitvoerders en projectleiders. Wanneer bijvoorbeeld een huurder een vraag of klacht heeft, kan hij of zij bij mij terecht. Ik probeer deze dan zo snel mogelijk op te lossen. Wanneer het mij niet lukt, overleg ik met een van de projectleiders. Gelukkig wordt het merendeel van de problemen op zo kort mogelijke termijn verholpen door de werklieden die hier bezig zijn.

Verder ben ik verantwoordelijk voor de sleutels. Wanneer een bewoner overdags niet thuis is, maak ik ’s morgens de deur open. Na de controle van de woning mogen de bouwvakkers naar binnen. Nadat de jongens klaar zijn geven ze een seintje en controleer ik de woning opnieuw. Ik kijk of alles netjes opgeruimd is en of er geen spullen beschadigd zijn. Daarna draai ik de deur weer op slot. De sleutel blijft tot en met de oplevering in mijn beheer.

Het werk in de Spoorbuurt is erg leuk en zeer afwisselend. Je hebt contact met allerlei verschillende mensen. Iedere woning is een project op zich. Voor het groot onderhoud kende ik de Spoorbuurt niet. Nu ben ik hier letterlijk en figuurlijk kind aan huis. Overal waar ik kom staat de koffie klaar. Zelfs in de straten van fase 1 waarvan de woningen al gereed zijn roepen de mensen: Henk, kom even een bakkie doen. Het is niet altijd even makkelijk voor de bewoners. Zij ervaren tijdens de werkzaamheden overlast, dat kan helaas niet anders. Maar daar waar gezelligheid en hard werken hand in hand gaan, worden problemen met een glimlach opgelost.”

*De Combinatie Spoorbuurt is een consortium van Hagemans Vastgoedonderhoud, Van Schaik aannemingsbedrijf en Van de Klok. Tijdens fase 2 wordt groot onderhoud verricht aan 167 woningen. In totaal komen er 501 woningen aan de beurt, verdeeld over 3 fases.


Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal