Frits van Gigch, projectleider Zayaz

Groot Onderhoud voor Zayaz in Den Bosch

In opdracht van woningcorporatie Zayaz verzorgt Van de Klok Totaalonderhoud het groot onderhoud van in totaal 84 appartementen aan de Pettelaarseweg en Philippus de Montestraat in Den Bosch.

Het project behelst vier portiekflats uit midden jaren ‘50 die zowel aan de buiten- als binnenzijde gerenoveerd worden. Het doel is een betere isolatie en verhoging van het wooncomfort. Zo worden de daken en kozijnen gedeeltelijk vernieuwd. Ook het voegwerk in de gevels wordt opgeknapt. De woningen krijgen mechanische ventilatie en ongeveer de helft van de cv-ketels wordt vervangen. Waar nodig installeert Zayaz in de appartementen een nieuwe badkamer, keuken en toilet.

Diversiteit aan woningen
Het is slechts een greep uit de vele werkzaamheden die ook per appartement verschillen. Binnen het project vallen vier verschillende woningtypen. Dit gecombineerd met de diversiteit aan werkzaamheden per woning vraagt om een nauwkeurige planning met voldoende ruimte voor flexibiliteit. De woningen worden aangepakt per trappenhuis van zes en daarvoor zijn ongeveer vijftien à twintig werkdagen nodig. Begin dit jaar is Van de Klok met de werkzaamheden gestart en naar verwachting zijn ze in augustus afgerond. Dan zijn alle woningen weer toekomstbestendig.

Frits van Gigch, projectleider bij Zayaz:
“Wat dit project enigszins complex maakt, is dat de bewoners tijdens de werkzaamheden in hun appartement blijven wonen. Uiteraard ervaart iedereen de werkzaamheden op een andere wijze en dat realiseren we ons goed. Daarom hebben we veel tijd in het voortraject gestoken en de bewoners goed geïnformeerd. We hebben rustwoningen ingericht waar de bewoners kunnen koken, wassen en douchen. Ook hebben we gezorgd voor aanspreekpunten tijdens de werkzaamheden. Het proces voor een dergelijk project voor groot onderhoud zit naar mijn mening goed in elkaar. Het zijn uiteindelijk vooral de mensen die het verschil maken.”

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal