Projectopzichter bij BrabantWonen Govert 't Hoen

Heihoek in Oss is gereed en klaar voor de toekomst!

10 maart 2021

Het groot onderhoud door Van de Klok aan de 188 huurwoningen van BrabantWonen in de wijk Heihoek - beter bekend als Angoralaan - loopt medio maart van dit jaar ten einde. Met Govert ’t Hoen, projectopzichter bij BrabantWonen namen we het verloop van het project door.

“Het is een flinke klus geweest maar hierdoor is Heihoek ook een mooie wijk geworden”, zegt Govert die voorheen werkzaam was bij DrieGasthuizenGroep als beheerder van het complete vastgoed. Sinds mei vorig jaar is hij – middenin alle coronaperikelen – begonnen als projectopzichter bij BrabantWonen en op project Heihoek belandt. Voor het nieuwe werk van zijn vrouw zijn ze van Rheden naar Eindhoven verhuisd. “Het kwam mooi samen; mijn vrouw een andere baan en ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Al vrij snel zag ik de vacature van projectopzichter bij BrabantWonen en heb ik gesolliciteerd. Ik heb het goed naar mijn zin hier en vind het leuk om toezicht te houden bij projecten op de zaken zoals deze zijn afgesproken en of het aan de kwaliteitseisen voldoet” aldus Govert.

In september 2019 is Van de Klok – samen met de co-makers - gestart met het groot onderhoud. De werkzaamheden bestonden uit gevelherstel, dakrenovatie, het aanbrengen van een mechanische installatie en het aanpassen van de w-installatie. In de woningen zijn badkamers, keukens en toiletten vervangen. Daarnaast zijn de hemelwaterafvoeren afgekoppeld van het riool waardoor het water via infiltratiekratten aan de grond wordt teruggegeven. Bij de bergingen zijn regentonnen geplaatst. De oude kozijnen zijn vervangen voor nieuwe kunststof kozijnen en daar waar er vraag was, zonnepanelen op het dak aangebracht.

“Omdat het project is gestart in 2019 ben ik niet vanaf het voortraject betrokken geweest bij dit groot onderhoudtraject. Het is niet altijd handig om een lopend project over te nemen van je collega en de coronapandemie heeft het zeker niet makkelijker gemaakt. Welke afspraken zijn er, klikt het als ‘nieuw gezicht’ met de bewoners tijdens zo’n project en zeker niet onbelangrijk; loopt het gesmeerd met de opdrachtnemer en de co-makers? Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar het werkt wel een stuk makkelijker wanneer je elkaar begrijpt. Gelukkig heb ik hier geen problemen mee gehad en de cohesie met Van de Klok is er zeker.

Het is goed om te zien hoe het projectteam met elkaar heeft samen gewerkt. En ondanks de kink in de kabel door corona hebben we de planning toch nog gehaald. Er is goed werk geleverd.

De bewoners van de 188 woningen zijn zeer tevreden over de ‘nieuwe’ wijk en de gedane werkzaamheden. Het is prachtig opgeknapt. “Over het algemeen is het prima verlopen. Communicatie blijft altijd wel een dingetje, maar daar leer je weer van, aldus Govert.”

Het volgende project doet zich voor Govert alweer aan. “Een vergelijkbaar renovatieproject van 81 woningen in Oss, maar dan met opdrachtnemer Van Wijnen. Ook leuk!”

Benieuwd naar het antwoord of er nog een volgende samenwerking tussen BrabantWonen en Van de Klok inzit, antwoord Govert “Wat mij betreft zeker! Ik heb wat geruchten gehoord, maar daar ga ik niet over...”

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal