Herontwikkeling Nieuw Nachtegaalplein Nijmegen nadert voltooiing

21 december 2017

Met de realisatie van 57 sociale en 38 vrije sector huurwoningen start het laatste deel van de wijk.

Het Nieuw Nachtegaalplein is onderdeel van de bredere herontwikkeling van de wijk Wolfskuil in Nijmegen. Het voorheen eenzijdige woningaanbod van sociale huurwoningen verandert in een mix van sociale huurwoningen, vrije sector huurwoningen en koopwoningen. De herontwikkeling van het Nieuw Nachtegaalplein omvat straks 210 woningen, met een verdeling van 108 sociale huurwoningen, 80 vrije sector huurwoningen en 22 koopwoningen. Met de getekende overeenkomst voor 57 sociale huurwoningen en 38 vrije sector huurwoningen start het laatste deel van de herontwikkeling van de wijk.

Start bouw

De bodemsanering en het bouwrijp maken is afgerond en de bouw van de 95 woningen aan de Nieuwe en Oude Nonnendaalseweg, Spreeuwenstraat, Kwartelstraat en Nonnendaalsedwarsstraat is deze week gestart. Deze woningen worden eind 2018 opgeleverd. De architectuur van de nieuwe woningen sluiten naadloos aan op het bestaande klassieke tuinstedelijke karakter van de Wolfskuil en de nieuwbouw van afgelopen jaren, zodat de sfeer en het karakter van de wijk blijft behouden.

Samenwerking Portaal en Bouwinvest

In 2015 werkten Portaal en Bouwinvest ook samen met Van de Klok aan de ontwikkeling van het eerste deel van het Nieuw Nachtegaalplein. Met de nieuwe overeenkomst zetten Portaal en Bouwinvest deze samenwerking voort. “Bouwinvest is ervan overtuigd dat gebieden met een mix aan functies en woonvoorzieningen op de lange termijn vitaal blijven. Ik ben daarom erg trots op de samenwerking met Portaal. Samen hebben wij ervoor gezorgd dat er plaats is voor een diverse groep bewoners,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments.

Johan Noppe, Manager Volkshuisvesting bij Portaal in Nijmegen sluit zich daarbij aan: “Wij zijn blij dat we met marktpartijen als Bouwinvest samen kunnen werken aan diverse wijken. Zo bouwen we aan een gebied waar het voor iedere beurs goed wonen is. Ik kijk uit naar de oplevering over een jaar.”

De wijk is niet alleen divers qua woningen, maar ook wat betreft werkzaamheden.

vult planvoorbereider Roy Gaebler van Van de Klok aan. "We lopen op dit project al een tijdje mee en hebben hier in eerdere fases al woningen ontwikkeld, gesloopt, gerealiseerd en gerenoveerd. Na de realisatie van de nieuwbouwwoningen in de laatste fase is de metamorfose compleet. We kunnen dan met recht zeggen dat het een wijk is om trots op zijn. Dit geldt niet alleen voor de samenwerkende partijen, maar het Nieuw Nachtegaalplein is binnenkort een buurt waar heel Nijmegen trots op is."


Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal