Rob Jans (l) en Arjen Graven (r)

Hoe word je hoofd productie bij Van de Klok? Arjen Graven weet het!

24 maart 2022

Bij Van de Klok krijg je volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en perspectief om te groeien. Arjen Graven (33) is daar een mooi voorbeeld van: 8 jaar geleden bij Van de Klok begonnen als projectmanager en gaandeweg binnen het bedrijf doorgegroeid naar de functie van hoofd productie van de divisie Wonen. Die titel draagt hij sinds kort.

Ontwikkelingen

Arjen Graven trad in november 2014 in dienst bij Van de Klok in de functie van projectmanager. Hij was toen 26 jaar en had al werkervaring opgedaan als projectbegeleider bij een klein familiebedrijf, waar hij vanuit zijn opleiding bouwkunde was afgestudeerd. Een brede, leerzame functie. Maar uiteindelijk groeide bij Arjen de behoefte naar inhoudelijke specialisatie. Tijd voor een nieuwe uitdaging dus, die hij vond in de functie van projectmanager bij Van de Klok.

Familiebedrijf

Arjen vertelt over zijn kennismaking: “Ik ben opgegroeid in de omgeving van Druten, waar Van de Klok ooit begonnen is. Ik ken het bedrijf daarom al van jongs af aan. Dat Van de Klok, net als mijn toenmalige werkgever, ook een familiebedrijf was, zorgde direct voor een klik. De afdeling Wonen was toen nog relatief klein maar had wel de basis en de structuur van een grote organisatie. Deze structuur, solide organisatie en kansen voor verdere ontwikkeling waren voor mij doorslaggevend.”

Van projectmanager naar hoofd productie

Die ontwikkelingskansen liet Arjen niet onbenut. “Zijn inzet en passie voor de bouw sprongen bij ons direct in het oog,” vertelt bouwdirecteur Rob Jans, die als leidinggevende al jarenlang nauw samenwerkt met Arjen. “In de gesprekken die we in de loop der tijd voerden, kwam uiteraard ook de toekomst ter sprake. Parallel aan de groei die Van de Klok doormaakte, groeide Arjen in zijn functie en nam hij steeds meer taken van mij over. Door de jaren heen heeft Arjen laten zien dat hij flink wat in zijn mars heeft. Hij is dan ook uitermate geschikt voor de rol van hoofd productie.”

Als hoofd productie, is Arjen verantwoordelijk voor de realisatie van de nieuwbouwprojecten van de divisie Wonen en hij stuurt het team van projectmanagers aan. Tijdens een werkdag houdt Arjen zich daarom bezig met onder andere de samenstellingen van de projectteams, personeelsplanningen en de planning van co-makers.

Ruimte voor groei

Waar de één een stap maakt, ontstaat ruimte voor een ander. Arjen: “Vanwege de verschuiving van mijn takenpakket, komen er verantwoordelijkheden vrij. Mijn collega werkte voorheen als projectvoorbereider en had eerder al eens aangegeven toe te zijn aan en nieuwe stap binnen Van de Klok. Hij maakt nu de stap naar projectmanager en gaat projecten leiden die ik in mijn oude functie opgepakt zou hebben. Een mooie win-win situatie.”

Werken bij Van de Klok

Ook stappen maken bij Van de Klok? Stuur ons een berichtje en nodig jezelf uit voor een kop koffie. Of neem een kijkje tussen onze vacatures en solliciteer!

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal