Sandra van Zaal, directeur-bestuurder Baston Wonen en Stefan van Duijnhoven, directeur Van de Klok Wonen ondertekenen de overeenkomst.

In 75 dagen voor Baston Wonen 9 sociale huurwoningen gereed

31 januari 2022

Begin februari starten wij in opdracht van Baston Wonen met de bouw van 9 betaalbare huurwoningen. De woningen met 3 slaapkamers en een zolderverdieping komen in buurtschap De Stede in de wijk Groot Holthuizen, gelegen op korte afstand van alle stadse gemakken van het centrum van Zevenaar.

Betaalbaar huren in Groot Holthuizen

De huurprijs van de woningen bedraagt ongeveer € 685,= per maand. Afhankelijk van het inkomen heeft men recht op huurtoeslag. Dat de woningen bijna energieneutraal zijn en worden aangesloten op een warmtenet, draagt bij aan betaalbare woonlasten.

Opleveren na 75 dagen inclusief materialenpaspoort

In slechts 75 werkbare dagen na de start bouw is voor de zomer de oplevering van de woningen gepland. De materialen worden vooraf in een fabriek tot prefab-elementen gemaakt, waarna deze naar de bouwplaats worden getransporteerd en verwerkt. Dit houdt in dat er VBI Integraalvloeren gelegd worden, de gevels gereed worden aangeleverd door Spaansen en de dakconstructie en binnenwanden van FAAY gebruikt worden.

Om de circulariteit te waarborgen wordt door Van de Klok gewerkt met een materialenpaspoort en een losmaakbaarheidsberekening. In de toekomst, bij sloop, is direct inzichtelijk welke materialen zich in de woningen bevinden en hoe deze volledig prefab-elementen zijn bevestigd.

De BouwApp

Om de omwonenden op de juiste manier te informeren over de bouw en de mogelijk tijdelijke overlast, is De BouwApp in het leven geroepen. Iedere geïnteresseerde kan zich aanmelden om op de hoogte te blijven van de status van de bouw en eventuele hinder zoals bijvoorbeeld een tijdelijke wegafsluiting of allerlei vragen die spelen in de omgeving.

Meer sociale huurwoningen bouwen

Baston Wonen wil de komende jaren de nieuwbouwproductie opschroeven om zo in de toenemende vraag naar betaalbare huurwoningen te voorzien. "Met de gemeente Zevenaar zijn we in gesprek over meerdere locaties in de gemeente waar we zo snel mogelijk extra sociale huurwoningen kunnen realiseren. Het concept van Van de Klok sluit hier goed op aan.

Wij verwachten met Van de Klok dan ook meerdere woningen volgens dit concept te kunnen realiseren.

...zegt Sandra van Zaal, directeur-bestuurder van Baston Wonen. Zij tekende samen met Stefan van Duijnhoven, directeur Van de Klok Wonen, de contractstukken voor de bouw van de 9 eengezinswoningen.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal