Hans (links) en Niek Gerritsen (adjunct-directeur KlokGroep Bouw & ontwikkeling) in Liv
Impressie LOYD (Gebouw Fallingwater)
Woonbelevingscentrum LIV in Nijmegen

In gesprek met de eerste kopers van LOYD

28 juni 2021

De verkoop van nieuwbouwproject LOYD in de Nijmeegse Waalsprong loopt goed door (er zijn nog enkele appartementen beschikbaar) en inmiddels hebben de eerste gelukkige kopers het contract getekend voor hun nieuwe droomappartement. We spraken met Hans en Marjan – zij tekenden voor een appartement in het LOYD-gebouw Fallingwater – over hun keuze voor LOYD en hun ervaringen met het kopers- en keuzetraject via LIV.

Op zoek naar een appartement met uitzicht

Hoewel Hans en Marjan in een mooi appartement in de Nijmeegse wijk Bottendaal wonen, groeide de afgelopen periode – mede door corona – de wens om naar een ander appartement op zoek te gaan. “Vanwege corona voelden wij ons vanaf maart 2020 tot april 2021 behoorlijk opgesloten in ons appartement. Dan merk je dat de twee kleine balkons een beperkt uitzicht bieden en dat er weinig natuur is.”

Het stel begon daarom hun zoektocht naar een appartement met meer buitenruimte en een weidser uitzicht, bij voorkeur op de Waal. “We hebben meerdere appartementen aan de Waal bekeken, maar zagen vooral oudere appartementen voor hoge bedragen, met veel opknapwerk en geen terras aan de Waalzijde. Op een gegeven moment vonden we het project LOYD. Wat ons direct aansprak was het concept en unieke ontwerp van de 3 gebouwen van LOYD, gebaseerd op het werk van architect Frank Lloyd Wright. Ook de mooie ligging aan de spiegelkant van de Waal viel ons meteen op.”

Uitzicht en locatie

Na de inschrijving op een appartement van LOYD volgde al snel het goede nieuws dat er een appartement aan ze was toegewezen. “We waren heel blij met de toewijzing van een prachtig appartement in het gebouw Fallingwater. De omgeving en het uitzicht vanuit het appartement over de Waal voldoen volledig aan onze wensen.”

Ook de aanvankelijke twijfels over verhuizen uit het stadscentrum waren snel verdwenen: “Uit het centrum van Nijmegen weggaan is wel een ding voor ons. Totdat we zagen wat er nu gebouwd wordt in de omgeving achter de LOYD-locatie in de Waalsprong. Dit bevestigde ons beeld van een toekomstig levendige wijk, inclusief vele winkels, terrasjes en restaurants waar wij zo van houden.”

Na de toewijzing volgde de periode van keuzes maken: wat wilden Marjan en Hans allemaal hebben in hun appartement dat eind 2023 klaar is om te bewonen? “Om te beginnen hebben we op veel websites gekeken naar mogelijke stijlen, badkamers en keukens. Zo kregen we een basisidee van wat we zouden willen. Wat in dit stadium ook hielp, was praten met vrienden en kennissen die ook net in een nieuw appartement wonen.”

Uitstekend geslaagd in LIV

In woonbelevingscentrum LIV konden Hans en Marjan vervolgens hun wensen omzetten naar de best passende woonkeuzes. “In LIV hadden we afspraken met de LIV-wooncoach, de badkamerspecialist en de keukenspecialist. Door onze goede voorbereiding én de professionele begeleiding en advisering van onze LIV-wooncoach Lysette en de badkamer- en keukenspecialist zijn we tot een mooie invulling van onze wensen gekomen.”

Zowel de begeleiding als de ruime keuzemogelijkheden in LIV zijn zeer goed bevallen: “Het is heel fijn dat de mensen bij LIV je wensen begrijpen en deze kunnen omzetten naar goede oplossingen en keuzes. Zo hebben we in één dag de badkamer en keuken uitgezocht. Dat geeft rust!”

Er staat het koppel nu niets meer in de weg om in de toekomst volop te genieten van hun prachtige appartement met het gedroomde uitzicht over de Waal. Maar eerst een welverdiende vakantie. “Wij kunnen nu heerlijk op vakantie gaan en hoeven straks alleen nog maar het schilderwerk, de vloer en de verhuizing te regelen.”

We feliciteren Marjan en Hans van harte met hun droomappartement en wensen ze een fijne vakantie toe!

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal