Jaarcijfers 2016: Recordomzet en resultaatstijging

22 mei 2017

Voor KlokGroep – waar Van de Klok en Novaform Vastgoedontwikkelaars onderdeel van zijn – was 2016 een bijzonder jaar. Een jaar dat in het teken stond van verandering, vooruitgang en groei. De totale groepsomzet van KlokGroep steeg in 2016 met maar liefst 32% naar €176,7 miljoen. Ook het nettoresultaat steeg fors; van €5,6 miljoen naar €10,1 miljoen.

De omzet- en resultaatstijging is vooral gerealiseerd in de woningmarkt. Van deze groeiende markt wisten we in 2016 bovengemiddeld te profiteren. We verkochten het afgelopen jaar maar liefst 1064 woningen, terwijl dat dat er in 2015 nog 727 waren. Een recordaantal waar we als organisatie zeer trots op zijn.

Niet alleen financieel gezien een historisch jaar
Eind 2016 zijn KlokGroep en Van de Klok verhuisd naar een nieuw kantoorpand aan de voet van de Nijmeegse stadsbrug De Oversteek. Ook Novaform Vastgoedontwikkelaars is in 2016 verhuisd. Zij hebben hun vleugels uitgeslagen op het Flight Forum in Eindhoven en zijn gevestigd in het moderne kantorencomplex ‘Luchtruim 040’. Naast het hoofdkantoor in Eindhoven, is Novaform ook gevestigd in Polen (Poznan), Duitsland en openen zij medio 2017 een nieuwe vestiging in Rotterdam.

Positieve verwachtingen
Na de vooruitgang en historische groei in 2016 zijn onze vooruitzichten voor 2017 ook positief. De orderportefeuille is goed gevuld en naar verwachting zal de groepsomzet verder stijgen, waarbij we verwachten richting de €200 miljoen omzet gaan. Vanzelfsprekend groeit de personele bezetting van onze organisatie mee met deze omzetstijging.

De opening van LIV in september 2017 (aan de voorzijde van het kantoor van Van de Klok) is ook een mooi vooruitzicht voor het komende jaar. Samen met mede-initiatiefnemers Trebbe Wonen, Eigenhuis Groep en Van der Sluis Technische Bedrijven nemen we in deze showroom de consument aan de hand en begeleiden hem tijdens het hele traject: van aankoop tot wonen en daarna.

Mede door onze behaalde mijlpalen én positieve verwachtingen, kijken we vol vertrouwen naar de toekomst.

Bekijk hier het volledige financiële jaarverslag 2016.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal