Wethouder André van den Hurk en Harold van Rooijen (zittend) vlnr staand: Edwin Witte, Sven Roelofs (ontwikkelaar Van de Klok) en Tjapko van Dalen

Kerk-Avezaath krijgt er 55 nieuwbouwwoningen bij

11 november 2021

De beoogde ontwikkeling van de locatie Teisterbant, gelegen ten noorden van Kerk-Avezaath kent een lange geschiedenis. Al vele jaren is het voornemen om op deze plek woningbouw te realiseren want de behoefte aan nieuwe woningen in Kerk-Avezaath en omgeving is enorm! Van de Klok, Witte Groep en woningcorporatie Kleurrijk Wonen hebben de handen ineengeslagen met de gemeente Buren om hier nu écht op korte termijn woningen te realiseren.

De eerste stap is onlangs gezet door het ondertekenen van de anterieure overeenkomst. Harold van Rooijen tekende namens Van de Klok, Edwin Witte namens Witte Groep, wethouder André van den Hurk zette zijn handtekening namens de gemeente Buren en Tjapko van Dalen deed dat namens Kleurrijk Wonen. Hierdoor kan de bestemmingsplanprocedure formeel van start!

Met nieuwbouwproject Teisterbant worden 55 woningen gerealiseerd, bestaande uit 16 sociale huurwoningen bestemd voor woningbouwcorporatie Kleurrijk Wonen, 3 middenhuurwoningen met een maximale huurprijs van € 850 bij aanvang bewoning ten behoeve van een belegger en 36 koopwoningen. Over dit programma hebben partijen reeds overeenstemming bereikt.

Omwonenden zijn geïnformeerd tijdens een inloopavond waarvoor de belangstelling zeer groot was. Tijdens deze avond waren er voornamelijk positieve geluiden over deze uitbreiding waar te nemen.

De verwachting is dat de koopwoning in de loop van 2022 in verkoop gaan en dat begin 2023 met de bouw gestart kan worden.

Wil je op de hoogte blijven via de nieuwsbrief? Schrijf je dan hier in.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal