KlokRondje om de wereld

9 februari 2021

Door het thuiswerken en het sluiten van de sportscholen als maatregelen in de strijd tegen corona, nam in heel Nederland het afgelopen jaar het bankhangen toe. De kilo’s komen er sneller bij dan dat ze er af gaan en het percentage Nederlanders dat mentaal in de knel komt, is behoorlijk gestegen. Lichamelijke beweging biedt daarbij een uitweg, want lichaamsactiviteit heeft een aantal belangrijke voordelen voor zowel je fysieke gezondheid, als voor je mentale welzijn.

Challenge is begonnen

Van de Klok is daarom een challenge begonnen, om medewerkers te stimuleren een ‘KlokRondje om de wereld’ te bewegen. De challenge vindt plaats in februari; in 27 teams gaan maar liefst 147 medewerkers van Van de Klok en Novaform samen zeker 40.000 kilometers afleggen! Dat doen ze op verschillende manieren: wandelend, fietsend, op skeelers, schaatsend, deelnemend aan de wekelijkse online thuis-work-out die gegeven wordt door collega Twan, of een andere manier waarbij je lekker in beweging bent.

De afgelegde stappen en kilometers worden over een virtuele route gelegd, die start bij het hoofdkantoor in Nijmegen en via alle vestigingen in binnen- en buitenland uiteindelijk via Peru, Nieuw Zeeland, Bali en Polen weer terug naar Nijmegen leidt. De teams houden dagelijks bij hoeveel ze bewegen en de teamresultaten worden wekelijks gedeeld.

Geen challenge zonder beloning natuurlijk: bij iedere afgelegde 10.000 kilometer krijgen alle deelnemers een presentje, en het team dat aan het eind de meeste kilometers gemaakt heeft, mag namens Van de Klok en andere sponsors een geldbedrag schenken aan een erkend goed doel.

Week 1: een vliegende start met 5.341 kilometer

De eerste tussenstand laat zien dat we een fitte organisatie zijn: na één week bewegen met de hele groep, hebben we niet eens de tijd genomen om een koffiepauze te nemen bij Novaform in Rotterdam, maar hebben we maar liefst 5.341 kilometer afgelegd! We bevinden ons momenteel midden in de Atlantische Oceaan. Maar we zijn al een heel eind op weg naar de eerste mijlpaal Peru! Het team van organisator Gijs van den Heuvel heeft per teamlid de grootste afstand afgelegd.

Week 2: bewegen door de sneeuw - nu al op 13.850 kilometer

We hebben Peru bereikt en dobberen momenteel in de Zuidelijke Stille Oceaan. We zwaaien nog even naar Zuid-Amerika en schuiven ter hoogte van Hanga Roa op het eiland Isla de Pascua. Ondanks (of juist dankzij!) de sneeuw en het ijs, hebben we met zijn allen in de tweede week 8.509 kilometer bewogen en zijn we inmiddels 13.850 kilometer onderweg. Met aan kop nog steeds teamcaptain Gijs van den Heuvel met zijn Nestors. We stuiven lekker door en we moeten nog 10.000 kilometer naar de volgende bestemming: Nieuw-Zeeland. Zouden we het redden, na week 3?

Week 3: Down under en over de helft met 24.139 kilometer

Yes, Nieuw Zeeland! Het leek nog even spannend of we de tweede mijlpaal in het land der kiwi's al zo snel zouden bereiken, maar in de derde week hebben we maar liefst 9.563 kilometer afgelegd en zijn we inmiddels zelfs aangekomen bij buurland Australië. Deze keer hebben we droge voeten en bevinden we ons om precies te zijn in de deelstaat Nieuw Zuid Wales. Met recent versterking van Nova(per)form(ers), onze sportieve collega's in Poznan, doen er nu 140 medewerkers van Van de Klok en Novaform mee, verdeeld over 26 teams. Met zijn allen zijn we nu 24.139 kilometer onderweg, dus al over de helft van ons KlokRondje om de wereld. Volgende etappe: Bali!

Week 4: al 34.781 kilometer onderweg - we zijn er bijna

Wow, de vierde week was een recordweek voor onze sportievelingen van het KlokRondje om de wereld! We hebben maar liefst 10.150 kilometer afgelegd; de hoogste weekscore tot nu toe. Daarmee zitten we nu op 34.781 kilometer van ons KlokRondje en zijn we de derde mijlpaal op Bali alweer voorbij bewogen. Beloning van de directie: een lekkere reep chocolade. Momenteel bivakkeren we in Tadzjikistan bij de berg Pik Karla Marksa. Voor normale stervelingen is deze berg waarschijnlijk vrijwel onbegaanbaar, maar onze teams bereikten de top met twee vingers in de neus. De prognoses zijn optimistisch: waarschijnlijk bereiken we volgende week onze thuishavens in Polen, Duitsland en Nederland en kunnen we de balans opmaken voor het goede doel. We hebben er zin in!

Week 5: na 47.067 kilometer weer thuis

We vertrokken vorige week vanuit Tazjikistan, waar een nieuw team van Novaform Duitsland nog even aanhaakte, en via Oezbekistan en Oekraïne kwamen we aan bij de Poolse thuishaven van onze Novaform collega’s, in Poznan. Tijd voor een pauze hadden we helaas niet; we zijn meteen doorgedenderd naar de volgende vestiging van Novaform in Düsseldorf. Onderweg kregen we nog een beloning van de directie: een handige veiligheidsarmband voor de sportieve avonduurtjes in het donker. Daarna waren we natuurlijk zo in Cuijk en terug in Nijmegen waar we de wereldreis 5 weken geleden begonnen. In de laatste week hebben we 10.414 kilometer afgelegd, als we niet op de rem getrapt hadden, waren we nu alweer in Venezuela.

De cijfers na een wereldronde

We zijn er dus! De hele wereld rond bewogen. Wat een prestatie! Tijd om de balans op te maken.

  • Doel KlokRondje om de wereld: 40.200 kilometer
  • Aantal afgelegde kilometers: 47.067
  • Aantal teams: 27
  • Aantal deelnemers: 147

Winnaars

Hulde voor het winnende team ‘Nestors’, die onder leiding van teamcaptain Gijs van den Heuvel het hoogste gemiddelde aantal kilometers per deelnemer heeft afgelegd. Daarnaast krijgt het team 'Korte metten' van teamcaptain Niek Gerritsen een eervolle vermelding, omdat zij met hun team in totaal de grootste afstand afgelegd hebben. Met een extra persoonlijke uitdaging om iedere dag minimaal 10.000 stappen te zetten. Sowieso verdienen alle 147 collega’s een dikke duim voor hun prestatie, wat een top team!

Goede doelen in beweging

Zoals aangekondigd, deden we dit niet alleen om fit te blijven maar hebben we een geldbedrag van maar liefst € 5.750 bij elkaar bewogen voor het goede doel. Het zijn om precies te zijn vier goede doelen geworden, die onze organisatie een warm hart toedraagt. Met een financiële prikkel willen wij deze doelen aanmoedigen in de positieve beweging die ze met hun werk op gang brengen:

  • Mini marathon van IOP Germany Tanzania
  • Stichting nieuwe generatie Brasil
  • Ronald McDonald Huis te Nijmegen
  • Cliniclowns Nijmegen

Dank aan sponsoren

Een aantal bevriende organisaties die het initiatief ‘KlokRondje om de wereld’ toejuichten, hebben aangeboden het basis sponsorbedrag van onze directie met een bijdrage te verhogen. Wij danken Target Point, Makro Nijmegen, BDO, PR8ontwikkeling, ALMN, Kracht Recruitment, Rabobank, VLC & Partners, Tryg Garanti en Crowe voor hun gulle gebaar.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal