Service medewerker Gerrie Engelen met bewoonster Cilia Mombarg
De 'Klusbus' bij de nieuwe woningen in Hengstdal

Klustegoedbon voor teruggekeerde bewoners Hengstdal

28 maart 2019

Bewoners van de nieuwbouwwoningen in de Nijmeegse wijk Hengstdal hebben vorige week de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen. Mevrouw Cilia Mombarg is ook weer terug in haar vertrouwde buurt.

Het oude huis dat ze huurde van woningcorporatie Standvast Wonen heeft plaatsgemaakt voor een comfortabele nieuwbouwwoning in de Lijsterbesstraat. De gevels hebben dezelfde karakteristieke elementen als voorheen, waardoor ze uitstekend passen bij de bestaande bebouwing in de buurt.


Klustegoedbonnen

Voordat de teruggekeerde bewoners kunnen genieten van hun nieuwe woning, moeten er vaak nog wat klusjes gedaan worden, zoals verven of behangen van de muren, het monteren van raamdecoratie en het ophangen van lampen en schilderijen. Om de bewoners hierbij te helpen heeft Van de Klok 'Klustegoedbonnen' uitgedeeld, waarmee ze drie uur lang een vakman ter beschikking krijgen.

Servicemedewerker Gerrie Engelen is al vroeg op pad om de nieuwe bewoners te helpen. Cilia Mombarg is er blij mee: “Straks gaat Gerrie de kapstok monteren in de hal, maar eerst is de badkamerlamp aan de beurt. Hopelijk is er ook nog tijd om wat schilderijtjes op te hangen.” Cilia was altijd al gecharmeerd van de sfeer en het karakter van Hengstdal. “De elementen van de oude huizen zie je weer terug in de nieuwbouw, maar de nieuwe huizen zijn mooier en natuurlijk veel praktischer.”

Het project

Van de Klok heeft in totaal 31 nieuwbouwwoningen gerealiseerd in Hengstdal. De bewonersadviescommissie, het Gelders Genootschap en Standvast Wonen kozen samen voor Van de Klok. Een belangrijk argument hierbij was dat het ontwerp voor de nieuwbouw goed aansloot bij de rest van de buurt. Huurders en direct omwonenden hebben tijdens de ontwikkeling meegepraat over het beeldkwaliteitsplan en de plattegronden. Terugkerende bewoners hadden daarin een zwaarwegende stem.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal