De fundering voor het horecadek
Het staalconstructiewerk zonder MS-wanden
Een mooi voorbeeld van staalconstructie met en zonder MS-wanden
De fundering voor het horecadek

Laatste fase transformatie De Vasim gestart

19 oktober 2022

We nemen je mee naar het eerste kwartaal van 2021: eigenaren Lingotto en Van de Klok zijn gestart met de transformatie van de 12.000 m² grote monumentale fabriekshal De Vasim op het NYMA-terrein in Nijmegen.

Verrassingen gedurende het gehele transformatieproces

Haalbaarheid in de planning bleek al snel opportuun. Door onder andere asbestvondst in de kelderlaag werd de planning diverse keren bijgesteld. Bij een transformatie op deze schaal is dat niet verrassend. Verrassingen blijven gedurende het gehele transformatieproces komen, tot aan de laatste fase toe. Het blijft tenslotte een oude fabriekshal uit 1948! Ondanks alles is het een fantastisch project om te zien transformeren naar een prachtige culturele hotspot die nog tot jaar en dag dienst zal doen als iconische trekpleister. Een knap staaltje samenwerken en langetermijnvisie dat voor de komende 10 jaar perspectief biedt voor de verdere ontwikkeling van het hele NYMA-terrein.

Fase gereed en naderende eindoplevering

Fase 1 en 2 is net na de vakantie opgeleverd. Nagenoeg alle werkzaamheden zijn afgerond met uitzondering van wat extra interieurupgrades. Diverse (kantoor)huurders zijn inmiddels ‘gesetteld’ in hun nieuwe locatie. Een veelkleurige diversiteit op het gebied van administratie, sport, cultuur, kunst, evenementen en horeca.

De derde, tevens laatste fase, is gestart waarbij we verwachten dat begin november het staalconstructiewerk, samen met de opbouw van de hoge MS-wanden (metal-stud) gereed komt. Ook krijgen we inmiddels een indruk hoe het horecadek er uit gaat zien. De contouren hiervoor zijn uitgezet. De eindoplevering komt in zicht!

Enkele huurruimte(s) beschikbaar

Wil je ook een (kantoor)ruimte huren in deze iconische trekpleister? Er zijn nog enkele ruimtes beschikbaar die voor diverse doeleinden geschikt zijn. Vul via deze link je contactgegevens in en er wordt snel contact met je gezocht.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal