Bestuurder van Wooninc. Angela Pijnenburg heeft officieel de sleutel overhandigd aan de eerste bewoner
De vernieuwde gevel met haar oorspronkelijke details zijn teruggebracht in het ontwerp

Laatste woningen Floraplein, Eindhoven klaar voor nieuwe bewoners

De eerste fase van de renovatie bij het Floraplein in Eindhoven is afgerond. De laatste huurders kregen dinsdag 1 februari jl. de sleutel. De appartementen aan het Floraplein zijn de afgelopen maanden gerenoveerd en verduurzaamd. Eerder leverde wij aan Wooninc. de eengezinswoningen aan de Clematisstraat, Resedastraat en Wilgenroosstraat op.

Werken aan het wonen van morgen

De laatste portiekwoningen zijn door Wooninc. opgeleverd aan de nieuwe bewoners van het Floraplein. Deze 24 appartementen zijn de laatste van de in totaal 77 woningen die Van de Klok voor Wooninc. in de eerste fase van dit project renoveerde en verduurzaamde. In het najaar van 2022 start Wooninc. met de tweede fase: groot onderhoud aan nog eens 125 woningen in Kerstroosplein. Van de Klok zit voor deze fase op dit moment samen met Wooninc. in de onderzoeksfase.

Eigentijds met respect voor de historie

“Het was belangrijk dat de historische waarde van het Floraplein niet verloren ging. Het vertrouwde gezicht en de oorspronkelijke details zijn teruggebracht in het ontwerp. De vernieuwde gevel van de woningen is daarom nog goed te vergelijken met hoe de woningen er ‘vroeger’ uitzagen”, vertelt Angela Pijnenburg, bestuurder bij Wooninc. Toch is niets hetzelfde gebleven. Dankzij de nieuwe kozijnen (met HR++ glas), geïsoleerde gevels en nieuwe vloeren, daken en installaties zijn de woningen verduurzaamd naar minimaal energielabel A. Ook kregen alle appartementen een nieuwe keuken, badkamer en toilet.

Kenmerkend stadsbeeld

“We zijn trots op het eindresultaat: toekomstbestendige woningen met nog steeds het kenmerkende, naoorlogse stadsbeeld van Eindhoven”, aldus Pijnenburg. In de tweede fase gaat Wooninc. bij nog eens 125 eengezinswoningen in de wijk groot onderhoud uitvoeren. “Ook die woningen worden een stuk duurzamer. Zo werken we iedere dag aan het wonen van morgen.”

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal