Artist Impressie van het luxe appartementencomplex Loyd, Nijmegen
Loyd, aan de Dijkzone in Nijmegen

LOYD: 78 luxe appartementen in de Waalsprong

25 maart 2021

In Nijmegen wordt in de Waalsprong – in de groene Dijkzone langs de Waal – nieuwbouwproject LOYD gerealiseerd door Van de Klok. LOYD bestaat uit 78 luxe appartementen die zijn verdeeld over 3 woongebouwen: Robie House, Fallingwater en Guggenheim. Deze namen zijn, net als de projectnaam zelf, een knipoog naar de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright.

Verschillende karakteristieke eigenschappen in de architectuur van Lloyd Wright – zoals lange horizontale belijning en trapsgewijze verspringingen – zijn ook terug te zien in het ontwerp van LOYD.


Architectuur en landschap komen samen

Kenmerkend aan LOYD is de wijze waarop architectuur en landschap samenkomen. De natuurlijke gevelmaterialen sluiten aan bij de omliggende natuur, de binnentuin zorgt ervoor dat het landschap op een natuurlijke wijze wordt voortgezet en de grote raampartijen en balkons van de appartementen versterken de verbinding tussen binnen en buiten. Ook heeft LOYD een natuurinclusief karakter, wat inhoudt dat het bijdraagt aan de lokale biodiversiteit en natuurwaarden. Zo komen er nestelgelegenheden voor diverse vogels en de dwergvleermuis.


Weids uitzicht

Mede door de ligging op een terp van circa 3 meter strekt het uitzicht vanuit de appartementen – afhankelijk van de locatie in de gebouwen – tot over de Waal, het historische centrum van Nijmegen, de naastgelegen boomgaard, Fort Beneden-Lent of de binnentuin. Bewoners en bezoekers kunnen parkeren uit het zicht, in de ondergrondse parkeergarage die zich in de terp bevindt.


Samenwerkende partners

Van de Klok werkt bij LOYD samen met verschillende partijen voor een optimaal eindresultaat. EGM architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de 3 woongebouwen. Felixx Landscape Architects & Planners heeft de binnentuin ontworpen, met een diversiteit aan planten en vruchtdragende bomen. Door Bob Romijnders Architectuur & Interieur zijn de penthouses ontworpen en is meegedacht bij de indeling van de andere appartementen. VIAC adviseurs en Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau hebben advies geleverd op constructief en bouwtechnisch vlak.

Start verkoop in april
De 78 appartementen van LOYD – met oppervlaktes variërend van 80 m2 tot penthouses van 232 m2 – gaan 8 april in verkoop. Meer informatie vind je op www.loyd-nijmegen.nl. Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief, ontvang je het nieuws direct per mail.

LOYD, Dijkzone Nijmegen

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal