Harold van Rooijen verwelkomt omwonenden, kopers en andere betrokkenen van Hart van Mook
Hans Vos, directeur wonen bij ZZG zorggroep aan het woord
Wethouder Wienhoven brengt een toost uit

Namen nieuwe woon-zorgvoorzieningen in Hart van Mook onthuld

19 maart 2019

Vrijdag 15 maart was de feestelijke handeling van de nieuwbouw in Hart van Mook. Ongeveer 60 genodigden werden in restaurant De Schans in Mook welkom geheten door Van de Klok-directeur Harold van Rooijen. Daarna sprak Hans Vos, directeur wonen bij ZZG zorggroep over de goede samenwerking tussen opdrachtgever, realisator en gemeente. Hij sloot af met een mooi verhaal over verbinding, geschreven door een verzorgende die dagelijks werkt met mensen met dementie.

Als laatste sprak wethouder Wienhoven de genodigden toe. Hij vertelde dat het uniek is dat er gebouwd gaat worden voor ouderen in het centrum van Mook en benadrukte de grote behoefte aan dergelijke woonvoorzieningen.

Het woon-zorgcomplex bestaat uit twee woonvoorzieningen. Het gedeelte beschermd wonen bestaat uit 24 appartementen voor mensen met dementie. De andere woonvoorziening krijgt dertien appartementen voor mensen met zorg bij de hand en een appartement voor tijdelijke opvang. Van de Klok bouwt naast het woon-zorgcomplex ook 8 koopwoningen.

Na de toespraken ging de groep naar het bouwterrein waar de nieuwe namen van beide woonvoorzieningen voor ouderen onthuld werden. Ruim 100 mensen hebben eind vorig jaar hun voorkeur voor de twee gebouwnamen aangegeven. Meer dan 60% koos voor de combinatie van Mookerhof (beschermd wonen voor mensen met dementie) en Mookerplein (beschut wonen voor mensen met zorg bij de hand). De overige namen (Koningshof/Keizershof en Calluna/Erica) kregen elk ongeveer 20% van de stemmen. De aanwezigen waren blij met de gekozen namen.

De feestelijke handeling werd afgesloten met een gezamenlijke toost.

Inwoner Sjaak Jakobs maakte een reportage van de feestelijke handeling, kijk hier voor een impressie.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal