Nieuwbouw in Nijmeegse wijk Hengstdal sluit perfect aan bij de rest van de buurt

27 juni 2017

Van de Klok gaat 31 nieuwbouwwoningen realiseren in de Ahorn- en Lijsterbesstraat in de wijk Hengstdal te Nijmegen. De bewonersadviescommissie, het Gelders Genootschap en woningcorporatie Standvast Wonen kozen samen voor Van de Klok. Belangrijk argument was dat het ontwerp voor de nieuwbouw goed aansluit bij de buurt.

Vóór de zomer dient Standvast Wonen haar plan in bij de gemeente. Als alles volgens planning verloopt, start in het eerste kwartaal van 2018 de sloop. Alle tijdelijke huurders verhuizen de komende maanden naar een andere woning.

Eerder hebben huurders en direct omwonenden meegepraat over het Beeldkwaliteitsplan en de plattegronden. Terugkerende bewoners kregen een zwaarwegende stem in de beoordeling van het ontwerp voor de nieuwbouw. Deze bewonersadviescommissie besteedde vooral aandacht aan de beeldkwaliteit en de woonkwaliteit. Het Gelders Genootschap en Standvast Wonen keken ook naar de financiën en de techniek. De beelden voor het ontwerp zijn nog niet definitief. Dat zijn ze pas nadat de commissie Beeldkwaliteit van de gemeente akkoord is.

De bewonersadviescommissie is enthousiast over het ontwerp
Van de Klok geeft namelijk gehoor aan haar wens: laat de bijzondere kenmerken van de bestaande architectuur terugkomen in de nieuwbouw. De nieuwe woningen sluiten ook qua authentieke sfeer aan bij de buurt en vormen nauwelijks een contrast met de bestaande huizen. Het ontwerp is van LSWA architecten.

De woningen die in bovenstaand filmpje getoond worden, zullen op onderdelen afwijken van de woningen die gerealiseerd worden.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal