Stefan van Duijnhoven, Kees van Kampen en Koos Wessels hebben de overeenkomst ondertekend

Ondertekenmoment voor 11 Optimaat-woningen in Groesbeek

17 juni 2022

In Groesbeek realiseert Van de Klok in samenwerking met Emergo en Oosterpoort 11 Optimaat-woningen. Deze duurzame woningen worden prefab gebouwd, waardoor ze op de bouwplaats snel en efficiënt gemonteerd kunnen worden. De realisatieovereenkomst voor de 11 woningen is ondertekend door Stefan van Duijnhoven (directeur Van de Klok Wonen), Kees van Kampen (directeur-bestuurder Oosterpoort) en Koos Wessels (directeur Emergo).

Succes van Optimaat

Het Optimaat-woningconcept is ontwikkeld in samenwerking tussen Van de Klok en Emergo, en met succes: zo werden eerder dit jaar 12 Optimaat-woningen opgeleverd in Overasselt. Woningcorporatie en ketenpartner Oosterpoort heeft 4 van deze woningen afgenomen en ingezet voor sociale huur. Deze timelapse-video van Emergo laat mooi zien hoe de woningen van Hof van Overasselt in 10 dagen worden opgebouwd met prefab-componenten.

De 11 Optimaat-woningen in Groesbeek komen op 2 locaties: 8 aan de Bosbesstraat en 3 aan de Bremstraat. Oosterpoort zal de woningen na oplevering aanbieden in de sociale sector, waarmee wordt voorzien in de grote vraag hiernaar. De compacte woningen van 4,5m breed met een oppervlak van 63m² gebruiksoppervlak zijn zeer geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens. Naar verwachting kan in december van dit jaar worden gestart met de bouw.

Optimaat: efficiënt, betaalbaar en duurzaam

De bouw van de woningen gaat snel, door de prefab productie in de fabriek van Emergo. Afhankelijk van het woningtype zitten de badkamer, keuken, toilet, trap en installaties allemaal in één module. Zo kan de woning stekkerklaar naar de bouwplaats, waar de woningen binnen 10 dagen worden gemonteerd. Nadat de nuts – elektriciteit en water – is aangesloten, wordt de woning sleutelklaar opgeleverd. Door het toepassen van prefab houtskeletbouw is de CO2-emissie een stuk lager dan bij traditionele bouwmethodes. Hiermee sluiten de Optimaat-woningen optimaal aan bij de actuele woonbehoeften en de transitie naar duurzame, circulaire woningbouw.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal