Ontwikkelingen plan Portier Druten

17 april 2023

Het nieuwbouwproject Portier in Druten krijgt steeds meer vorm. Het plan ligt momenteel ter inzage en bestaat uit twee appartementengebouwen met daartussen grondgebonden woningen, en een parkeerhuis. Bij de totstandkoming van de plannen, is de omgeving tijdens een participatietraject om advies gevraagd.

Entree van het Drutense centrum

Met een ligging tussen de Heuvel en de Van Heemstraweg, vormt Portier de nieuwe entree van het Drutense centrum. Om tot een goed plan te komen vond een uitgebreid participatietraject plaats, waarbij tijdens verschillende momenten de omgeving om advies gevraagd is. Door de behoeften en ideeën van mensen mee te nemen voegt de nieuwe wijk zoveel mogelijk waarde toe aan de omgeving.

Gevarieerd woningaanbod en aandacht voor groen

Het plan heeft een breed woningaanbod, met veel aandacht voor betaalbaarheid en levensloopbestendig wonen. Zo zijn 117 van de 159 woningen levensloopgeschikt, bijvoorbeeld voor mensen die gebruik moeten maken van een rollator of rolstoel. Ook valt 67% van het woningprogramma in de categorie betaalbaar en bijna 30% daarvan is sociale huur. Er komen:

  • 44 sociale huurappartementen in een appartementengebouw met 4 bouwlagen;
  • 2 appartementengebouwen langs de Van Heemstraweg. In het ene gebouw komen 33 middeldure huurappartementen, in het andere gebouw 23 vrije sector en 17 middeldure koopappartementen;
  • In het gebied tussen deze gebouwen komen 42 grondgebonden woningen.

De impressies boven dit bericht geven een beeld van het gebied, waarbij ook het groene karakter van de nieuwe wijk goed terug is te zien.

Woningtekort

Wethouder Willy Brink van Gemeente Druten is blij met de voortgang: “Afgelopen jaren is er voor Portier achter de schermen veel gebeurd. Nog even wachten, dan kan de schop in de grond. Ons doel is om de woningbouw in de gemeente snel op gang te krijgen. Dat is hard nodig, want er is een schreeuwend tekort aan woningen.”

Planning

Verloopt alles volgens planning, dan wordt het definitieve bestemmingsplan in de zomer van 2023 vastgesteld. Daarna kunnen we toewerken naar de start verkoop. Naar verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2024.

Bekijk de projectwebsite van Portier ›

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal