Oostflank Wijchen feestelijk geopend

15 december 2017

Op woensdag 13 december jl. opende wethouder Gerrits (gemeente Wijchen) en Harold van Rooijen (directeur Van de Klok) op feestelijke wijze de Oostflank in Wijchen. De Oostflank werd door een spectaculaire act aan een hoogwerker symbolisch geopend.

Tussen het kasteel en het Wijchens Meer, middenin het levendige hart van Wijchen, is een prachtig nieuwe woonwijk ontstaan. Bijzondere gebouwen met de dorpse uitstraling en de allure die kenmerkend zijn voor Wijchen. Na bijna twee jaar bouwen is een fijne plek om te wonen klaar! Tijd om daar samen bij stil te staan. Dit deden de bewoners in een gezellige winterse sfeer met een drankje en hapje. Wethouder Gerrits en de directeur van Van de Klok, Harold van Rooijen, hielden een korte toespraak tijdens de opening van de Oostflank. De wethouder noemde het de ‘grande finale’ van de metamorfose. “Vandaag vieren we dat ons centrum weer mooier is geworden.” De heer van Rooijen bood namens Van de Klok de bewoners van de Oostflank een klok aan. Deze werd onthuld door vertegenwoordigers van Talis, Newomij, gemeente Wijchen en Van de Klok. Deze komt straks te hangen in de boog naar de binnentuin. De Oostflank werd daarna symbolisch geopend door een spectaculaire act aan een hoogwerker.

Respect voor het verleden

De Oostflank is gebouwd op historische grond. Jagers en verzamelaars woonden 10.000 jaar geleden al op deze plek. Bijzonder zijn de sporen die archeologen vonden van een nederzetting van 3000 jaar voor Christus. De Oostflank herinnert ook aan een recenter verleden. Op de plek waar nu woningen staan, stond de Burgemeester van Thiel hal en de Bolster en Mariaschool. Deze namen komen terug in de straatnamen op de Oostflank. Ook werd er een plaquette onthuld van burgemeester van Thiel. Dit gebeurde in het bijzin van een aantal familieleden. De historie van de Oostflank willen we graag in ere houden. Daarom kregen bewoners van de Oostflank het boek ‘Wonen op de Oostflank - Al 10.000 jaar een toplocatie’ cadeau van de gemeente Wijchen. In het boek beschrijft Johan van Kampen van VUhbs archeologie de bijzondere vondsten die gedaan zijn op de Oostflank.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal