Project OPUS vanuit de lucht

OPUS: hotel voor dieren

Er wordt nog steeds hard gewerkt aan het Vierdaagseplein in Nijmegen! Onlangs hebben we de cascowerkzaamheden rondom OPUS opgeleverd, waarin we samen met Lingotto de voormalige meisjesschool uit 1922 transformeren naar een prachtig viersterrenhotel genaamd The Rebyl.

Het hotel met 97 kamers, restaurant, vergaderruimtes en gym is nu in grove lijnen klaar: structuren zijn af, uitbouwen en serres zijn geplaatst en bekleed en alle leidingwerk is gereed. Voordat het helemaal gebruiksklaar is en de eerste gasten ontvangen kunnen worden, ligt er nog een flinke klus voor de interieurbouwers.

Waar de menselijke gasten nog even moeten wachten, ontvangen we wel al een tijdje een heleboel gasten uit het dierenrijk: onder de dakpannen is het vogelschroot hoger geplaatst, waar zo'n 100 huismussen hun intrek kunnen nemen. In de achtergevel van het hoofdgebouw is het hotel met 12 kasten al opengesteld voor gierzwaluwen en in de nieuwbouwvleugel met de houten gevelbekleding zijn eveneens 12 kasten aanwezig om dwergvleermuizen een prettig regulier en kraamverblijf te bezorgen. De rode loper ligt al uit!

Naar verwachting kunnen de eerste mensen vanaf het eind van de zomer een overnachting boeken. Nog even geduld dus!

Leuk voor de nieuwsgierige abonnees van De Gelderlander: onlangs verscheen er een mooi achtergrondartikel over de verbouwing. Lees het (premium) artikel in De Gelderlander.

Of lees meer over het project OPUS.

De achterzijde van het getransformeerde gebouw

OPUS hotel voor dieren

Het vogelschroot onder de dakpannen is hoger geplaatst en biedt plek voor 100 huismussen

Vogelschroot dak OPUS

De 12 kasten in de achtergevel van het hoofdgebouw ontvangen al diverse gierzwaluwen

Kasten voor de gierzwaluw

De houten gevelbekleding van de nieuwbouw aan de achterzijde van OPUS heeft 12 kasten voor dwergvleermuizen

Kasten voor de dwergvleermuis

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal